2007. április 9. hétfő

Jézus mondja: 7 "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. 8 Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. 9 Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, 10 vagy ha halat kér, kígyót ad neki? 11 Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
12 "Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

ISTENT KERESVE

Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. (Mt 7,8)

Főiskolás koromban rádöbbentem, hogy noha egész életemben aktív tagja voltam az egyháznak, soha nem szenteltem túl sok figyelmet Istennek. Megkérdeztem a főiskolai lelkészt: Honnan tudja, hogy ebből bármi is igaz? És én honnan tudhatom? A Mt 7,7-tel válaszolt: Kérjetek, és adatik nektek!
Visszatértem a kollégiumi szobámba, letérdeltem, és kértem Istent, hogy jöjjön be az életembe. Nem volt villámcsapás, sem más érzés, semmi. Nem hittem, hogy ez működni fog. Nem tudtam, mit tegyek. Láttam az aznapi gyülekezeti hírlevelet. Tudtam, hogy az elején van egy bibliavers, és úgy gondoltam, az segíthet. Kinyitottam, és ott állt az elején: Kérjetek és adatik nektek! Az idézet megismétlését úgy fogadtam, mint Isten válaszát a kérdésemre. Bár hosszú évekbe telt, míg mély kapcsolat épült ki Istennel, ez volt a hitem kezdete.
Hiszem, hogy Isten bármit megad nekünk, amire a hithez szükségünk van. Isten tudta, hogy Tamás hitének szüksége van arra, hogy lássa Krisztus sebeit. Isten tudta, hogy nekem is szükségem volt valamire. Isten azt is tudja, neked mire van szükséged. Kérj, és nézz körül, hogy lásd, hogyan válaszol Isten.

Imádság: : Köszönöm Istenem, hogy megadod nekünk azt, amire szükségünk van. Segíts nekünk hittel kérni. Ámen.

Isten megérti a kételyeinket, és válaszol a keresésünkre.
Fredda T. Umphlett (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESIK AZ IGAZSÁGOT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek