2007. április 11. szerda

8 Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" - helyesen cselekesztek. 9 De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket. 10 Mert aki valamennyi törvényt megtartja, de akár csak egy ellen is vét, az valamennyi ellen vétkezett. 11 Mert aki ezt mondta: "Ne paráználkodj!" - ezt is mondta: "Ne ölj!" Ha pedig nem paráználkodsz, de ölsz, megszegted a törvényt. 12 Úgy beszéljetek, és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye ítél meg. 13 Mert az ítélet irgalmatlan ahhoz, aki nem cselekedett irgalmasságot, az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten.
14 Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? 15 Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, 16 valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? 17 Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

Jak 2,8-17.

MINDENKI, AKI KÉR?

Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete? (1Jn 3,17)

Az asszony a járdán ül a mexikói Monterreyben, egy gyermek hever az ölében. Fejét lehajtja, kócos haja, szegényes ruhája kétségbeesést sugároz. Ahogy elhaladok mellette, kinyújtja kezét, látszik rajta, nem reméli, hogy valamit reagálni fogok.
Számos ésszerű érvvel meg lehet magyarázni, hogy miért ne adjon pénzt az ember, de a szörnyű igazság az, meg sem fordult a fejemben, hogy adjak neki valamit. A szegények mellőzésének évek alatt kialakult tompa közönyével reagáltam. De nem csak az asszony nem kapott tőlem segítséget, hanem figyelmen kívül hagytam Isten parancsolatát is, hogy segítsünk a szükségben lévőknek. Attól a naptól kezdve, Isten kegyelméből tanulgatom a rászorulóknak való adakozás fontosságát.
Muszáj adnunk minden utunkba kerülő szükségben lévő embernek? A "muszáj" szó nem megfelelő azzal kapcsolatban, hogy Isten mit is kíván tőlünk. A csodálatos lecke, amit kezdek megtanulni az, hogy Isten nem tehernek szánta parancsolatait. Ellenkezőleg, minden parancsolat egy lehetőség számunkra, hogy közelebb kerülhessünk Jézushoz, és megtanuljunk szabadabban szeretni.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy kudarcainkon keresztül tanítasz bennünket. Segíts, hogy világosan lássuk, hogyan segíthetünk a rászorulókon. Ámen.

Odahajolva a rászorulókhoz, Krisztushoz kerülünk közelebb.
Tom Ashwood (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALAN KISGYERMEKES ANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek