2007. április 12. csütörtök

6 Azután ezt a példázatot mondta Jézus: "Egy embernek volt egy fügefája a szőlőjében, és kiment, hogy gyümölcsöt keressen rajta, de nem talált. 7 Azt mondta erre a vincellérnek: Íme, három éve, hogy idejárok gyümölcsöt keresni ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki, miért foglalja a földet hiába? 8 De az így válaszolt neki: Uram, hagyd meg még ebben az évben, míg körülásom és megtrágyázom, 9 hátha terem jövőre, ha pedig nem, akkor vágd ki."

Lk 13,6-9.

A VIRÁGZÁS IDEJE

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. (Préd 3,1)

Rózsaszezon van. Rózsáim virágba borultak, és pompájuk teljében vannak. Nagyon szeretem őket, illatuk örömmel és boldogsággal tölt el. Jól emlékszem, amikor egy pár évvel ezelőtt elültettem őket. Majd jött a gondos trágyázás, metszegetés és a megfelelő öntözés időszaka. Azután csak vártam. És íme most itt ragyognak teljes pompájukban.
A rózsanevelés különböző fokozatai életünk különféle szakaszaira emlékeztetnek. Az ember élettörténete egy lelki növekedés és érési folyamat a születésünktől kezdve, a serdülő és ifjúkoron keresztül a felnőtté válásig. Egy kicsit mindannyian olyanok vagyunk, mint a rózsáim. Hogy kifejlődhessünk és elérhessük a tőlünk telhető lehető legjobbat a gyümölcstermésben, Isten gondoskodó szeretetére és figyelmére van szükségünk. A Biblia arról biztosít bennünket, hogy mindez rendelkezésünkre áll. A Jn 15 a Jézussal való kapcsolatunkat a szőlősgazdához és a szőlőhöz hasonlítja - valahogyan úgy, ahogyan én is gondozom a rózsáimat. Ahogy nekem is volt türelmem kivárni, hogy felnövekedjenek, és virágba boruljanak, Isten is türelmes velünk szemben. Ő tudja, hogy az idő végül meghozza bennünk is a gyümölcsérés idejét.

Imádság: : Köszönjük Édesatyánk, a te csodálatos alkotásodat, ami örömöt ad munkáinkhoz és szolgálatainkban. Ámen.

Isten szeretettel gondunkat viseli, és segíti növekedésünket.
Silvia E. Salomón (Cordoba, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETVÉDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek