2007. április 16. hétfő

25 Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. 26 "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, 27 helyet se adjatok az ördögnek. 28 Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. 29 Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. 30 És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. 31 Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. 32 Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Ef 4,25-32.

JÓVÁTÉTEL

"Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban." (Ef 4,32)

Évekkel ezelőtt kegyvesztetté váltam a főnököm előtt. Az egyik nap még kedves és barátságos volt, azután hirtelen rideggé és távolságtartóvá vált. Bár azt gondolom, végül túltette magát a dolgon, jómagam soha nem tudtam meg, mi miatt neheztelt meg rám. Mindezek ellenére bocsánatot kértem a számomra ismeretlen bűnömért, de mivel ő azt mondta, semmi probléma nincs, soha nem éreztem azt, hogy megbocsátott.
Nagyon sok tönkrement kapcsolat oka a megoldatlan harag. Amikor megbántanak, leginkább az segít, ha odamegyünk a másikhoz, és mindent megbeszélünk vele. Ilyenkor mondhatjuk azt, hogy: "mérges voltam, amikor azt tetted", vagy "szomorú voltam, mikor azt mondtad, hogy...". Mindezzel esélyt adunk a másik embernek arra, hogy beszéljen az érzelmeiről, bocsánatot kérjen, vagy jóvátegye a történteket.
A megbocsátás Isten egyik legnagyobb ajándéka. Lelkileg sokat fejlődhetünk, ha megtanuljuk, hogyan beszéljünk az érzéseinkről másoknak, és hogyan bocsássunk meg. Mekkora áldás azt hallani vagy mondani: "Sajnálom!" vagy "Kérlek, bocsáss meg!"

Imádság: : Atyánk, taníts minket, hogy beismerjük érzéseinket és tudjunk megbocsátani. Ámen.

A haragtartás a haragtartót sebzi meg!
Dolores E. Stohler (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK HARAGOS VISZONYBAN VANNAK MUNKATÁRSAIKKAL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek