2007. április 21. szombat

22 Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. 23 De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. 24 A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. 25 A negyedik éjszakai őrváltáskor odament hozzájuk Jézus a tengeren járva. 26 Amikor a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrettentek, azt mondták, hogy kísértet, és ijedtükben felkiáltottak. 27 De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" 28 Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vizen." 29 Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. 30 Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "URam, ments meg!" 31 Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" 32 És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. 33 A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: "Valóban Isten Fia vagy!"

Mt 14,22-33.

URAM, MENTS MEG!

Jézus ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" (Mt 14,31)

Jézus megnyugtatja tanítványait, hogy nem kell félniük, mert ő közeledik feléjük a vízen. Péter lelkesen így szól: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vízen". Jézus azt válaszolja: "Jöjj!" Péter kiszáll a hajóból és elindul Jézus felé. A tenger háborog, nagyok a hullámok, és Péter elkezd süllyedni. Így kiált: "Uram, ments meg!"
Miért kezdett Péter süllyedni? Hasonlóképpen mi is miért bizonytalanodunk el, és miért süllyedünk, amikor valami nehézséggel állunk szemben, miközben Krisztus velünk van? Péter levette szemét Jézusról, és csak a körülötte lévő hullámokat nézte. Péterhez hasonlóan lehet, hogy mi is a pillanatnyi körülményeinkre koncentrálunk, és levesszük szemünket Krisztusról. Nem a hit szemével látjuk a helyzetet, csak a vad hullámokat látjuk, amik próbára tesznek. Pedig ha Krisztusra nézünk és bízunk benne, a hullámok nem fognak elborítani minket.
Jézus nem titkolja a követésével járó próbákat. Mi azonban Istentől kérünk hitet azért, hogy Krisztuson tudjon megnyugodni tekintetünk, és félelem nélkül nézzünk szembe az élet kihívásaival, bízva Isten jelenlétében.

Imádság: : Szerető Istenünk, add, hogy mindig tőled várjunk útmutatást. Jézus Krisztusért kérünk. Ámen.

Talpon maradásunkat meghatározza, hogy mire összpontosítunk!
Neri Ruth Gattinoni (Buenos Aires, Argentína)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY JÉZUSRA TEKINTSÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek