2007. április 23. hétfő

35 Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36 Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." 37 De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

HIT - MINDEN NAPON!

Jézus mondja: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben és higgyetek énbennem." (Jn 14,1)

Hitünk minden napra szól, nem csak vasárnapra, vagy más napokra, amikor templomba, vagy imakörbe mehetünk. Nem könnyű megosztani hitünket a mindennapi életben, akár nyilvános helyen, iskolában, munkahelyen, vagy bárhol, ahol emberekkel találkozunk. Isten segítségére és vezetésére van szükségünk. Ezt a segítséget pedig imádságban találjuk meg. Ha figyelünk, Isten beszélni tud hozzánk, el tud vezetni a megfelelő helyre, a megfelelő időben, hogy tanúskodjunk hitünkről.
Az utóbbi időben számos katasztrófát tapasztalhattunk a világban. A legtragikusabb csapások között volt a 2004-es földrengés, és az azt követő cúnamik az Indiai-óceánban. Emberek ezrei haltak meg, vagy sebesültek meg.
A cúnami bizonyos mértékben hatással volt majdnem mindenkire a világon. Néhány perc leforgása alatt minden hirtelen megváltozott. Sokan kérdezték: Miért történt ez meg? A kérdés megválaszolatlan marad. E tragédiák ellenére azonban hiszem, Isten azt akarja, hogy beszéljünk Krisztusról.
A hívőknek vigasztaló és szabadító üzenete van. Osszuk meg a reménység üzenetét és a jó hírt: Isten szeret minket, és velünk van.

Imádság: : Istenünk, aki az egész világ Istene vagy, segíts eszközeiddé lennünk a jó hír, a te Fiad, Jézus örömüzenetének továbbadásában. Ámen.

Hogyan osszam meg másokkal a Krisztusról szóló örömhírt?
Kerstin Lundgren (Skane, Svédország)

IMÁDKOZZUNK A KATASZTRÓFÁK TÚLÉLŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek