2007. április 24. kedd

Jézus mondja: 23 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni. 24 Vak vezetők: kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek." 25 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül pedig tele van rablásvággyal és féktelenséggel. 26 Vak farizeus, tisztítsd meg először a pohár és a tál belsejét, hogy azután a külseje is tiszta legyen!" 27 "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal. 28 Így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel."

Mt 23,23-28.

CSALÁSTÓL A BŰNBÁNATIG

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is. (Gal 6,7)

Feleségemmel nemrég költöztünk egy társasházba, amely alapos felújításra szorult. A falak piszkosak voltak, a vakolat repedezett, a festék pergett, a faburkolat koszos volt. Kísértést éreztem, hogy egyszerűen csak fessem le a falakat, és így megkíséreljem befedni a koszt és a hibákat, remélve, hogy a foltok nem fognak átütni a friss festésen. Korábbi tapasztalataim alapján azonban tudtam, ha nem távolítjuk el az előző festékréteget és a hibákat, az új festék nem takarja el a hiányosságokat.
Ez a gyors megoldás lelki életemnek arra a szakaszára emlékeztetett, amikor engedtem a kísértésnek és megpróbáltam palástolni bűneimet, hibáimat. Ahogy azonban a friss festék nem tapad a koszos, málladozó festéken, úgy a bűneink elrejtésére irányuló próbálkozásaink sem viszik előre lelki életünket. Bűneinkkel, szándékos engedetlenségünkkel és önámításunkkal kapcsolatban egyetlen időtálló dolgot tehetünk: bűnbánatot tartva, eltávolítjuk őket, és újat kezdünk.
Ha szembenézünk bűneinkkel, akkor Isten megbocsátó kegyelme nem csak gondolatainkat és tetteinket változtatja meg, hanem szívünket is. Életünk pedig tükrözni fogja Isten bennünk munkálkodó, megbocsátó szeretetét.

Imádság: : Atyánk, bocsáss meg, hogy megpróbáltuk elrejteni bűneinket! Köszönjük megbocsátó kegyelmed! Ámen.

A kegyelem nem festi át bűneinket és hibáinkat; hanem szívünk mélyéig megváltoztat.
Paul C. Burke (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK, ÉS VALLJUK MEG BŰNEINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek