2007. augusztus 4. szombat

23 Amikor beszállt Jézus a hajóba, követték őt a tanítványai. 24 És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. 25 Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" 26 De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. 27 Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

KEDVEZŐ SZELEK

Jézus így szólt hozzájuk: "Mit féltek ti kicsinyhitűek?" (Mt 8,26)

A hagyományos jókívánság, amivel a tengerre szállót útjára bocsátják: "kedvező szelet és hullámokat". Amikor a Krisztus-követés útján vitorlát bontunk, lelki szemeinkkel egy sima, zökkenőmenetes utat képzelünk magunk elé, semmiképpen sem szembeszelet, vagy fenyegető hullámoktól való hányattatást és kétségeket. Sajnos akkor is, mikor viszonylagos nyugalom vesz minket körül, egy sebesen közeledő vihar nagyon könnyen megváltoztathatja a helyzetet.
Krisztus iránti elkötelezettségünk próbája nem azon múlik, hogyan kormányozzuk életünk hajóját nyugalmas vizeken, a próba inkább akkor dől el, mikor a kísértés szélviharai ránk rontanak. Jézus tanítványai sok órát töltöttek hajón. Amikor felismerték az elemek fenyegető veszélyét, Jézushoz fordultak, aki nem hagyta cserben őket.
Keresztyén utunk során nem csak "kedvező szelekkel és hullámokkal" fogunk találkozni. De vigasztalást adhat számunkra az a tudat, hogy utunk során Istenünk mindig velünk lesz, mind a fizikai, mind a lelki szelek és a hullámok között.

Imádság: : Istenünk, erősítsd bennünk azt a tudatot, hogy te mindig, minden körülmények között velünk vagy. Ámen.

Bármilyen csüggesztők is a hullámok, Isten velünk van, és hatalma van lecsendesíteni a vihart.
Richard L. Mabry (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TENGEREN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek