2007. augusztus 12. vasárnap

17 Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság. 18 Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.
1 Ezért tehát, mivel ilyen szolgálatban állunk, minthogy irgalmat nyertünk, nem csüggedünk el, 2 hanem elvetjük a szégyenletes titkos bűnöket; nem járunk ravaszságban, nem is hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az igazság nyílt hirdetésével ajánljuk magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt. 3 Ha pedig nem elég világos a mi evangéliumunk, csak azok számára nem világos, akik elvesznek. 4 Ezeknek a gondolkozását e világ istene megvakította, mert hitetlenek, és így nem látják meg a Krisztus dicsőségéről szóló evangélium világosságát, aki az Isten képmása. 5 Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, önmagunkat pedig mint szolgáitokat Jézusért. 6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.

2Kor 3,17-4,6.

ÉPÍTÉS ALATT

Éljetek... teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel. (Ef 4,1-2)

Egy vasárnap reggel, amikor Dániel fiam kb. 4 éves lehetett, és egy szokatlanul kiborító időszakát éltük át vele: majdnem "kiálltam a vallásomból", miközben beálltam a templom parkolójába. Mialatt megpróbáltam kikapcsolni a biztonsági övét, és veszekedtem vele, a pillantásom egy sárga fecnire esett, amit a gyerek markolászott. "Építés alatt". Mintha csak Isten suttogta volna abban a pillanatban a fülembe: "Nyugalom, túl lesztek rajta, hiszen még építés alatt van".
Ez az eset 18 éves szülői pályafutásom alatt gyakran eszembe jutott. Néha a szülői feladat több energiát és hitet követelt tőlem, mint amennyit képes voltam abban az időben adni. De Isten minden alkalommal azt suttogta: "Légy türelmes, még nem készültem el vele. Még mindig formálom." És építés alatt vagyok magam is.
Alig győzöm kivárni, hogy lássam, milyenné válik Dániel évek múlva. Így is sokat tanultam általa Istenről és Isten szeretetéről. Mindkettőnknek sokat kell még tanulnunk és tanítanunk egymást.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy velünk vagy és bátorítasz, amikor kapcsolataink nehezek. Ámen.

Isten állandóan formál, hogy szeretőbb személyiségekké váljunk.
Anne Trudel (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek