2007. augusztus 17. péntek

1 Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk. 2 Mindegyikünk a felebarátjának kedvezzen, mégpedig annak javára, épülésére. 3 Hiszen Krisztus sem magának kedvezett, hanem ahogyan meg van írva: "A te gyalázóid gyalázásai énreám hullottak." 4 Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. 5 A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint, 6 hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját.

Róm 15,1-6.

EGY CSOKORNYI HÍVŐ

Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, bíztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. (1Thessz 5,14)

Feleségemmel közösen kaptunk egy gyönyörű őszi csokrot, amit néhány napig élvezhettünk. Az egyik legtovább megmaradó virág egy szegfű volt. És milyen meglepő volt, amikor Marylin kihúzta és felfedezte, hogy a szára pont a virágfej alatt el volt törve! A virág feje szinte azonnal leesett, amint kikerült az őt körbevevő többi virágszál támogató öleléséből. Jóllehet arra képes volt, hogy elegendő nedvességet szívjon fel magának, de arra már nem, hogy saját maga meg is álljon.
Ez a kis csokor azt juttatta eszembe, milyennek is kellene lennie a hívek közösségének. A Biblia felszólítja Jézus követőit, hogy építsék és támogassák egymást. Sokan megtapasztalták, hogy akár testileg, akár lelkileg megsérültek, Jézus többi követője megtartotta őket, azáltal, hogy imádkoztak értük, meghallgatták, bátorították és támogatták őket.
Urunk nem csak arra hív, hogy másokat támogassunk, arra is, hogy fogadjuk el mások támogatását, ha mi sérülünk meg.

Imádság: : Köszönöm Uram, hogy olyan emberek vesznek körül, akik kifejezik irántad érzett szeretetüket, azáltal, hogy a gyengeségeim idején mellettem állnak. Segíts, hogy mások számára én is ilyen ember lehessek. Ámen.

A hívők között bátorítást és támogatást kaphatunk.
Duane Ulleland (Washington, USA)

IMÁDKOZUNK VALAKIÉRT, AKI NEHÉZ HELYZETBEN VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek