2007. augusztus 27. hétfő

5 Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. 7 Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. 8 Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. 9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. 10 Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.

1Jn 1,5-10.

VILÁGOSSÁGBAN JÁRNI

Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt. (Fil 2,4-5)

Bátyámmal rendszeresen sétáltunk a hegyi ösvényen, így minden kanyart jól ismertünk. Az esős évszakban azonban mindig fennáll a földcsuszamlás veszélye. Így hát, mikor a sötétben botorkáltunk, örültünk a zseblámpának, amit barátainktól kaptunk kölcsön. Éppen megtettünk egy kanyart, mikor a bátyám visszarántott. Míg a lámpával az ösvényt pásztázta, láttam, hogy annak nagy része eltűnt. A zseblámpa és a bátyám gyors segítsége nélkül bizonyára odavesztem volna.
Milyen csodálatos, ha van olyan testvérünk Krisztusban, aki velünk jön és mutatja Isten Igéjének a világosságát! Ez a fény ott ragyog életünk ösvényén és megmenthet bennünket a veszélyektől, amelyeket nem veszünk észre. (Zsolt 119,105) Nem csupán az a fontos, hogy mi magunk a világosságban járjunk, hanem az is, hogy odafigyeljünk testvéreinkre. Ha így teszünk, betöltjük Krisztus törvényét és szeretetét.

Imádság: : Urunk, köszönjük Igédet. Segíts bennünket, hogy világíthasson nem csak saját utunkon, hanem testvéreinkén is. Krisztus nevében kérünk. Ámen.

Isten Igéje világít utunkon, és elűzi a sötétséget.
John Justin Ramble (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK A TUDTUKON KÍVÜL VESZÉLYBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek