2007. december 6. csütörtök

29 Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. 30 És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. 31 Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. 32 Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Ef 4,29-32.

INKÁBB DICSÉRNI

Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó szó viszont felvidítja. (Péld 12,25)

Gyorsan odalapoztam az újságban a sportoldalra, mert kíváncsi voltam, mi történt a krikett meccsen. "Muralitharannak 10 kapura lövés sem sikerült" hirdették nagybetűkkel a címlapon. Muralitharan volt a sztár dobójátékos a Sri Lanka-i krikett csapatban. A cikkben - sokkal lejjebb, és jóval kisebb betűkkel - arról is tudósítottak, hogy Muralitharan azért jó néhány gólt dobott. Mélységes felháborodás uralkodott el rajtam. Miért azt emelik ki a főcímben, ami nem sikerült ennek a játékosnak? Miért nem dicséri meg az újságíró azért, amit a csapatért tett?
Ekkor hirtelen eszembe jutott a tegnap este otthon történt dolog. Hibásnak tartottam a férjemet, mert elfelejtett megvenni egyvalamit az élelmiszerboltban. Haragom most rögtön alábbhagyott, amint rádöbbentem, hogy meg sem köszöntem a férjemnek, hogy sok szatyor bolti holmit hazacipelt. Mielőtt egy "Kérlek, ne haragudj!" és egy "Köszönöm" szóval elintéztem volna ezt a hibámat a férjemmel, arra kértem Istent, emlékeztessen mindig arra, hogy a szőrszálhasogatás, és a kritika helyett inkább a másik megdicsérését válasszam.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy bátorító szavakat használjunk embertársaink felé. Ámen.

Legyen mindig bátorító szavunk mások felé!
Tanya Ferdinandusz (Colombo, Srí Lanka)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A HÁZASTÁRSAKÉRT, AKIK NEM BECSÜLIK EGYMÁST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek