2007. december 10. hétfő

4 Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. 5 A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! 6 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; 7 és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. 8 Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! 9 Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!
10 Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. 11 Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. 12 Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. 13 Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,4-13.

AZ ELÉGEDETTSÉG TANULÁSA

Megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is. (Fil 4,11-12)

Fáradtak és éhesek voltunk, távol az Ausztráliában maradt családjainktól. A helyi ételektől egészségügyi problémáink lettek, mégis elégedettek voltunk. Maryvel, feleségemmel egy rövid missziós úton voltunk Ghána északi részén. Teljesen világos volt számunkra, hogy ez a vállalkozás Isten akarata, és ő teremtette meg hozzá a szükséges anyagi eszközöket is. Ezért a kényelmetlen körülményeink inkább erősítették Istenbe vetett bizalmunkat, mint önsajnálatba taszítottak volna.
Mary és én egy bibliatanulmányokat szervező csoport tagjai voltunk. Tudva, hogy milyen fontos ez a szolgálat, segített túltenni magunkat a kényelmetlenségeken. Isten sokféle módon megáldott minket. Ez a missziós út jó emlékként marad meg bennünk, és soha nem fog kitörlődni szívünkből.
Az elégedettség nem függ a körülményektől. A kényelemben élők, vagy a gazdag emberek sem elégedettek, ha nem látják az élet értelmét és nincs reménységük a holnap felől. Sok szegény és az élettől elgyötört ember mondhatja viszont Pál apostollal együtt a fenti szavakat. Pál világosan rámutat, hogy a megelégedettséget "tanulni" kell, nem támad fel automatikusan. Körülményeink egy olyan iskolát jelenthetnek, melyben Isten szeretetéről, az életről és a kegyelemről tanulunk.

Imádság: : Istenünk, segíts felfedeznünk a benned megtalálható megelégedettséget. Ámen.

A megelégedettség titka az Istennek való engedelmesség.
Raymond N. Hawkins, (Tasmánia, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIÓS CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek