2007. december 27. csütörtök

6 Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. 7 Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. 8 Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,6-8.

ÁLLANDÓ JELENLÉT

Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

Dél-Karolinában egy napozóágyon ülök, és nézem, ahogy jönnek és mennek az óceán hullámai. Ezt az állandó árapályt semmi nem változtatja meg, akármi történik is életemben. Számomra ez egy megnyugtató gondolat. Életem örömei és bosszantó eseményei nem voltak hatással a tenger mozgására, és nem is lesznek, bármi történjék velem.
Isten az árapály állandóságától is megbízhatóbb. Bármit is teszek, jót vagy rosszat, jelenléte mindig velem van. Lehet, hogy én nem érzem, vagy nem veszek róla tudomást, de Isten akkor is mellettem van. Lehet, hogy teszek olyan dolgokat, amelyekre nem vagyok büszke, de nem tudom Isten akaratát megváltoztatni, hogy velem legyen. Isten állandó jelenléte bátorít. A bajban számíthatunk támogatására és erejére, hogy átvezet a nehézségeken. Erről az igazságról való meggyőződés reményt és bátorságot ad.

Imádság: : Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké. Ámen.

Isten állandó jelenléte segít a változásokat kezelni.
Mary Eloise H. Leake (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISTEN JELENLÉTÉBEN KÉTELKEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek