2007. február 4. vasárnap

2 Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el, 3 mert még testiek vagytok. Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e, és nem emberi módon viselkedtek-e? 4 Ha az egyik ezt mondja: "Én Pálé vagyok", a másik pedig azt: "Én Apollósé", nem emberi módon beszéltek-e? 5 Hát ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák csupán, akik által hívővé lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr.
6 Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. 7 Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. 8 Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. 9 Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.

1Kor 3,2-9.

A FŰNYÍRÓGÉPEK PÉLDÁJA

Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. (1Kor 3,6)

Egy nap, amikor hazaértem, egy fűnyírókkal megpakolt kisteherautót pillantottam meg. Kérdeztem a fiamtól és a barátaitól, hogy valami önálló fűnyíró-üzletben mesterkednek-e. Megmagyarázták, hogy sokkal szórakoztatóbb volt közösen dolgozniuk, és tulajdonképpen segítettek egymásnak lenyírni a füvet.
Este megkérdeztem a fiamat, hogy egyeztek meg a fizetségről. "Miről beszélsz?" - kérdezte. Emlékeztettem, hogy az egyik barátjának nagyobb volt a területe, s így annak a fiúnak többet is kellene kapnia. "Apa, nem érted. Mindenki megkapja a fizetséget a saját területéért." Miután még egy darabig tovább beszélgettünk, rájöttem, valóban nem értem. Miért is ne dolgoztak volna együtt, ha ugyanazt a fizetséget kapják.
Ez egy szép példa az egyházak és életünk számára. Néha annyira a szabályokra összpontosítunk és arra, kinek mi az érdeme, hogy szem elől veszítjük a szolgálat lényegét. Sokkal többet érhetünk el, ha közösen dolgozunk. Ha a szolgálat ugyanaz, miért nem dolgozunk együtt?
Ha ráébredünk, mennyivel többet tehetünk közösen, sokkal eredményesebbek leszünk a többi ember megsegítésében.

Imádság: : Teremtő Atyánk, segíts meglátnunk és közösen megvalósítanunk, amit te fontosnak tartasz. Ámen.

Isten segítségével, sokkal többre juthatunk közös munkával.
Bruce L. Blumer (Dél-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZAK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek