2007. február 9. péntek

46 Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy közülük ki a nagyobb. 47 Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította; 48 majd ezt mondta nekik: "Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb mindnyájatok között, az a nagy."

Lk 9,46-48.

KÉTFAJTA EMBERTÍPUS

Jézus ezt mondta tanítványainak: "Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb mindnyájatok között, az a nagy." (Lk 9,48)

Sok évvel ezelőtt, a főiskola után, az első munkahelyemen, egy idős munkatársam tanácsot adott. Azt mondta, hogy két fajta embertípus létezik: azok, akik a munkát elvégzik, és azok, akik bezsebelik az elismerést. Majd azt tanácsolta, hogy igyekezzek mindig az első csoporthoz tartozni. Mikor az okára kérdeztem, azt válaszolta: "Mert ott sokkal kevesebb versengés van."
Munkatársam nyilván csak viccelt, de sajnos volt igazság abban, amit mondott. Még a tanítványok is vitatkoztak, hogy ki közülük a legnagyobb. Számomra érthetetlen, hogy azok az emberek, akik mindig Jézussal voltak, és az ő tökéletességének árnyékában állhattak, ilyen kicsinyes dolgon vitatkoztak.
Jézus a következő szavakkal vetett véget vitájuknak: "aki a legkisebb mindnyájatok között, az a nagy", és világosan elmagyarázta nekik (és nekünk is), hogy a másoknak való szolgálat az igazi nagyság. Jézus tanítványokhoz intézett szavai ma is, mindnyájunknak szólnak.

Imádság: : Úr Jézus, segíts, hogy emlékezzünk példádra, hogy a másoknak való szolgálatra összpontosítsunk. Ámen.

Minél jobban szolgálunk másoknak, annál nagyobbak vagyunk az Isten országában.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK MUNKATÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek