2007. február 15. csütörtök

6 A tökéletesek között azonban mi is bölcsességet szólunk, de nem e világnak, sem e világ múlandó fejedelmeinek bölcsességét, 7 hanem Isten titkos bölcsességét szóljuk, azt az elrejtett bölcsességet, amelyet az Isten öröktől fogva elrendelt a mi dicsőségünkre. 8 Ezt e világ fejedelmei közül senki sem ismerte fel, mert ha felismerték volna, a dicsőség Urát nem feszítették volna meg. 9 Hanem hirdetjük, amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek. 10 Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is.

1Kor 2,6-10.

MÁR LÁTOK

A sötétséget világossággá változtatom előttük, a rögös utat simává. (Ézs 42,16)

Reggeli utazásom során gyakran látok egy vak embert a vakvezető kutyájával. Amikor a férfi felszáll a vonatra, a kutya megvárja, amíg leül, majd bebújik az ülés alá. Abban a pillanatban, ahogy a vonat elhagyja azt az állomást, amely eggyel azelőtt van, ahol a férfinak le kell szállnia, a kutyus előjön az ülés alól, és a gazdáját az ajtóhoz vezeti. A vonaton nincs hangosbemondó, és semmilyen látható jele nincs annak, hogy a célállomásra érkeztek, a kutya mégis tévedhetetlenül tudja, hol kell a gazdájának leszállni.
Isten sokkal több érzéket és értelmet adott nekünk, mint amennyi ennek a vakvezető kutyának van, mégis oly gyakran vakon botorkálunk az életben, és azon tűnődünk, vajon Isten akarata szerint mit kéne tennünk. Elmegyünk olyan Isten adta lehetőségek mellett, amelyek során megmutathatnánk a bennünk élő Krisztust. Sokkal jobban támaszkodhatunk Isten vezetésére Szentlelke által, mint ahogy a vak ember a kutyájára. Bárhova is követjük Krisztust, Isten fényt gyújt számunkra a sötétségben, és megvilágítja lábaink előtt az utat.

Imádság: : Mindenható Istenünk, veled képesek vagyunk megtalálni a számunkra kijelölt utat. Kérünk, adj erőt, hogy kövessünk téged, bármerre is vezetsz minket. Ámen.

Ha készek vagyunk követni Istent, napról-napra vezet minket.
Allan Tarr (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SEGÍTŐ ÁLLATOKAT BETANÍTÓ OKTATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek