2007. február 19. hétfő

6 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; 7 és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. 8 Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! 9 Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!
10 Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. 11 Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. 12 Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. 13 Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,6-13.

AZ ISTEN ZSÁKJA

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pét 5,7)

Mint egy folyton növekvő család legidősebb asszonya, folyamatosan belekeveredek, legalábbis érzelmileg, azokba a problémákba és aggodalmaskodásokba, melyek, mint a gyomnövények, családunkban újra és újra felbukkannak. Súlyos teherként nehezednek ezek a szívemre. Szeretnék mindent elrendezni szeretteim számára, de nem tudok.
A családorvosunknak könnyezve panaszkodtam családom miatt legutóbbi látogatásom során. Vállamra tette a kezét, és ezt mondta: Önnek szüksége van egy "Isten zsákra"! Azután elmagyarázta: Írja le a problémát egy darab papírra, majd tegye a papírt egy zacskóba, melyet "Isten zsák"-nak nevezhet.
Felfedeztem, hogy ez a gyakorlat jelentősen segítette a gyógyulási folyamatot. A papírra vetés által szembesülnöm kellett azzal, hogy képtelen vagyok magam megoldani a problémákat. Soha nem engedem meg magamnak, hogy kivegyem a problémát tartalmazó papírt az "Isten zsákjából". Az, hogy otthagyom azokat, arra emlékeztet, hogy Isten kezében vannak.
Az "Isten zsák" soha nem helyettesíti az imádságot. Mindig imádkoznunk kell. De azzal, hogy leírjuk a problémát, felismerjük, hogy Istennek már van megoldása a problémáinkra.

Imádság: : Istenünk, a naponta jelentkező kis és nagy nehézségeinkben egyaránt a te segítségedben bízunk. Ámen.

Milyen gondot akarok ma Isten kezébe tenni?
Bernice Modzel (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AGGODALMASKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek