2007. február 23. péntek

12 Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. 13 Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. 14 Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. 15 És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. 16 A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. 17 Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

RÉGI DOLGOK

Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ahogyan az Úr is megbocsátott nektek. (Kol 3,13)

Harminchat év házasság közelebb hozott minket egymáshoz, mint azt valaha is hittem, de az utóbbi időben komoly vitám volt a feleségemmel. Ártatlan érdeklődéssel kérdeztem tőle valamit, ám vádoló válasza teljesen váratlanul ért. Dühbe gurultam. Nem mondtam semmit, ami ilyen választ érdemelt volna. Egyre inkább felháborodtam. A feszültség csak fokozódott. Régi eseményeket emlegetett, melyek bosszantották. Szavai mélyen érintettek, amint a sérelmek a felszínre kerültek.
Később sétám közben, az elhangzottakat próbáltam megérteni. A felemlegetett, évtizedekkel korábbi problémák azt jelentik, hogy éveken keresztül szörnyű embernek tartott? Mi volt valójában a válasza mögött? Szavai mélységesen megsértettek, és nem voltam megbocsátó kedvemben.
Az írás egyértelműen felhívja figyelmünket a megbocsátásra. Ennek megtagadása azt jelenti, hogy legalább annyira meg akarom sérteni a másikat, amennyire ő megsértett engem. Az Isten már olyan sokszor megbocsátott nekem. Arra az elhatározásra jutottam, hogy a feleségemmel szemben én sem érem be kevesebbel. Csak mikor kész voltam a megbocsátásra, akkor tudtuk megoldani az igazi problémát.

Imádság: : Istenünk tégy bennünket olyan figyelmessé, türelmessé és megbocsátóvá, mint amilyen te vagy. Ámen.

A megbocsátás meghallgatással és beszélgetéssel kezdődik.
Thomas Dury (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐS HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek