2007. január 4. csütörtök

12 Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. 13 Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg.
25 De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. 26 Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. 27 Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. 28 Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. 29 Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

1Kor 12,12-13 és Gal 3,25-29

ISTEN EGYETEMES VILÁGA

Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. (Gal 3,28)

Mindig kíváncsivá tett a földrajzi helyek és a nemzetiségek sokszínűsége, melyeket a Csendes Percek írói képviselnek. Gyakran felütöttem az atlaszt, hogy megnézzem, hol is található egyik-másik távoli, idegenül hangzó város. Mégis, a hitből fakadó szavak, vagy az írókból áradó belső bizonyosság akár tőlem, vagy gyülekezetemből is jöhetnének.
Miért vagyok meglepődve, ha azt tapasztalom, hogy a világ másik felén élő emberek ugyanazokat a mély érzéseket képesek kifejezni, sokszor talán még hatékonyabban is, mint én? Hát nem mindannyian testvérek vagyunk, az egy Atya gyermekei? Bármily távol vagyunk is földrajzilag egymástól, annak a közös népnek tagjai lehetünk, akik megvallják, és bizonyságot tesznek Isten, és Jézus Krisztus uralmáról életükben. Különböző helyen van a hazánk és az otthonunk, de tanúságtevői lehetünk a Krisztusban való egységnek.

Imádság: : Atyánk, köszönjük, hogy Krisztusban megtalálhatjuk a veled és az összes hívő gyermekeddel való összekötő kapcsot. Áldd meg testvéreinket, ezt a nagy családot szerte a világon. Ámen.

A világon mindenütt, minden országban vannak lelki testvéreink.
Kenneth L. Lamb (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK ÍRÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek