2007. január 6. szombat

6 Mivel járuljak az ÚR elé? Hajlongjak-e a magasságos Isten előtt? Talán égőáldozattal járuljak elébe, esztendős borjakkal?
7 Talán kedvét leli az ÚR a kosok ezreiben, vagy az olajpatakok tízezreiben? Talán elsőszülöttemet áldozzam bűnömért, drága gyermekemet vétkes életemért?
8 Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mik 6,6-8.

A BÖLCSEK KINCSEI

A bölcsek leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládái-kat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. (Mt 2,11)

A szeretteimnek szánt karácsonyi ajándékok az asztalon feküdtek, látható jeleként egymás iránti megbecsülésünknek. De milyen ajándékot adhatnék a mindenség Királyának? - tűnődtem. Az idők homályában ugyanezt a kérdést hallottam a bölcsektől: Mit vigyek az újszülöttnek, a zsidók Királyának? Az első ezt válaszolta: "Aranyat viszek neki, a gazdagságomat adom." A másik így szólt: "Én tömjént viszek, az áldozat édes illata ez." A harmadik: "Én pedig mirhát viszek, az esküvők illatszerét, gyógyírt a sebekre, és temetésre való balzsamot."
Képzeletemben látom őket, amint ajándékaikkal megterhelve haladnak. De én hogy adhatnék ilyen ajándékot? Aranyat? Igen, adhatok aranyat, a vagyonomat, és az időmet a szükséget szenvedőknek. Tömjént? A szolgálat örömét kedves illattá tehetem a körülöttem élők számára. Utoljára pedig adhatok mirhát, ezt a temetésre szolgáló ajándékot. "Halálba adhatom" önző kívánságaimat, én-központú szemléletemet és büszkeségemet. Ha így teszek, Isten felhasználhat arra, hogy gyógyulást és örömet vigyek másoknak.

Imádság: : Segíts Urunk, hogy neked adjuk gazdagságunkat, hálaadó imáinkat és teljes életünket. Ámen.

Teljes lényünket odaadhatjuk Istennek ajándékként.
Patricia Hammell Kashtock (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY GONDOLJÁK, HOGY NEM TUDNAK ISTENNEK AJÁNDÉKOT ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek