2007. január 11. csütörtök

1 Elkezdjük-e ismét ajánlani önmagunkat? Vagy szükségünk van-e, mint némelyeknek hozzátok szóló vagy tőletek kapott ajánlólevelekre? 2 A mi levelünk ti vagytok, amely be írva szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember. 3 Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva; és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira.
4 Ilyen bizodalmunk pedig a Krisztus által van Isten iránt. 5 Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van. 6 Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.

2Kor 3,1-6.

ZENEI ÉLMÉNY

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Négykezesek zongoraversenyén vettem részt. Az első páros hibátlanul adta elő darabját. Amikor a második páros akadozva indult neki, szomszédom odahajolt hozzám: "Az első páros már meg is nyerte a versenyt."
A végén a zsűri értékelt: "Az első versenyzők kevésbé voltak tökéletesek. Technikailag jól játszottak, de mi muzsikát szerettünk volna. A második pár döcögve indult, de utána tökéletes akkordokat és kivehető dallamot hallottunk, ami egy átgondolt és odafigyelő zenélést mutat. Azt a lelkületet adták át, amit a zeneszerző szeretett volna bemutatni. Muzsikáltak."
Micsoda lecke! A zsűrielnök arra mutatott rá, hogy a zenei szabályok betartása még nem egyenlő a zene lelkével. Ehhez hasonlóan Jézus is azt tanította, hogy a törvényen túl a törvény lényegéhez, az Isten és emberek iránti szeretethez jussunk el.
A szeretetet úgy tarthatjuk életben, hogy imádság által engedünk a Lélek vezetésének magunkban, és kapcsolatainkban érzékenyek vagyunk mások iránt. Kegyelme által Isten szeretetének csatornáivá válhatunk, és azt a harmóniát közvetíthetjük, ami az Alkotó, a Zeneszerző szándékában volt.

Imádság: : Urunk, add, hogy a Lélek vezetése szeretetednek nyitott csatornáivá tegyen bennünket. Ámen

A szeretet, az Isten akarata szerinti szívbéli cselekedet.
Hazel Keenan Schrum (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT ÉS A DIÁKOKÉRT.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek