2007. január 25. csütörtök

15 Ezután kisgyermekeket is vittek, hogy megérintse Jézus zuhdishőket. Amikor a tanítványok ezt meglátták, rájuk szóltak, 16 Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. 17 Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba."
2 Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, 3 és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. 4 Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. 5 És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.

Lk 18,15-17 és Mt 18,2-5.

MINT EGY GYERMEK

Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. (Jn 1,12)

Egyik barátom nemrégiben küldött nekem egy fényképet az unokájáról. Valóban nagyon édes kislány; elragadóan és ártatlanul mosolygó kisbaba. Boldogság, elégedettség és békesség tükröződik rajta.
Újra eltűnődtem azon az igén, amelyben Krisztus azt mondja, olyanoknak kell lennünk, mint a kisgyermekek. Mennyire nehéz ezt megértenie egy felnőttnek! Gyorsan elveszítjük gyermeki ártatlanságunkat. A kemény világ tesz bennünket ilyenné, mert ahhoz, hogy túléljük, cinikusnak, hidegnek és számítónak kell lennünk. A pénz szeretete, erőteljes büszkeség és az egyéni törtetés sok embert emészt fel világszerte.
Hogyan lehetünk olyanok, mint a kisgyermek? Jézus tudja a választ: Bízzuk rá az életünket. Visszanyerhetjük gyermeki szeretetünket, ha kezünket az ő kezébe tesszük, és hisszük, hogy ő gondot visel rólunk. Ez egy lépés a hitben, egy lépés az Isten országa felé.

Imádság: : Istenünk, tégy minket a gyermekhez hasonlóvá, hogy olyan buzgón tudjuk követni Jézust, és olyan hajlandósággal tudjuk kimutatni szeretetünket, mint ők. Ámen.

Krisztus megadja a lehetőséget, hogy bármit újra kezdjünk, mint egy kisgyermek.
Roland P. Rink (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁRTATLANSÁGUKBAN MEGSÉRÜLT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek