2007. január 27. szombat

5 Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. 7 Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

1Jn 1,5-7.

SÖTÉTSÉGBŐL VILÁGOSSÁGBA

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Már napok óta kemény téli időjárás volt, hóval és erős széllel, amikor egy éjjel - épp, mielőtt végeztem volna a tusolással - elment az áram. Teljes sötétségben törülköztem és tapogatózva jutottam el a ruháimhoz. Megkönnyebbülve fedeztem fel, hogy - mivel ismertem minden egyes darabnak a helyét - megtaláltam mindent, amire szükségem volt.
Néha kihunynak a fények az életen átvezető utunk során is. Úgy tűnik, hogy sötétségbe borul minden, és elveszítjük az irányt. De tudva, hogy tökéletes segítőnk közel van, hit és ima által képesek vagyunk Isten szentségére összpontosítani, fényét követni, és utunkat újra akaratának és céljainak megfelelően bejárni.

Imádság: : Köszönjük, Mennyei Atyánk, sok áldásodat és törődésedet. Segíts a sötét időkben is vezetésedre hagyatkoznunk, és a tőled tanult imádsággal imádkozni. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."

A sötétség sem sötét azoknak, akik Istennel járják útjukat.
Carl C. Whitfield (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKI SÖTÉTSÉGBEN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek