2007. január 29. hétfő

25 Abban az időben megszólalt Jézus, és ezt mondta: "Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted a gyermekeknek. 26 Igen, Atyám, mert így láttad jónak. 27 Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. 28 Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. 29 Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. 30 Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,25-30.

KIS LÉPÉSEK

Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted a gyermekeknek. (Mt 11,25)

Kislányom járni tanul, én pedig gitározni. Elnéztem a minap, ahogy lassan kiegyenesítette a térdét, és bizonytalanul előrecsúsztatta az egyik lábát. Rám villantott egy nagy, négyfogú mosolyt, aztán orra bukott. Nem jött zavarba, fölhúzta magát és újra próbálkozott.
Ugyanaznap rájöttem, hogy egészen másként közelítek a gitártanuláshoz, mint lányom a járáshoz. Erőmet megfeszítve próbálom ujjaimat a megfelelő helyzetbe hozni. A kezeim görcsbe állnak, egész testem megfeszül, és ideges leszek. A gitártanárom azt javasolta, lazítsak, és élvezzem a játékot, akkor az ujjaim is "felengednek" idővel.
Ahogy a gitárral való kísérleteim, a lelki növekedés irányában tett erőltetett próbálkozásaim sem hozzák mindig a kívánt eredményt. Jézus azt mondta, hogy "az én igám boldogító, és az én terhem könnyű". Többet nyerhetek Istennel való járásomban, ha úgy közelítem meg a feladatot, ahogy kislányom a járni tanulást: egyszerre egy lépést téve; dolgozva rajta nap mint nap; és örömöt lelve a fejlődés apró jeleiben.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts a kisgyermekek hitével jönni hozzád, bízva, hogy az egyenes úton vezetsz és tanítasz bennünket. Ámen.

Élvezzük az Istennel való elmélyülő barátságot!
Rance Scott Harmon (Montana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, AKI ÚJ TUDÁSRA PRÓBÁL SZERT TENNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek