2007. július 2. hétfő

1 Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. 2 Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. 3 De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, 4 az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; 5 a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

HÍVŐ DRÁGAKÖVEK

"Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad." (Zsid 12,5-6)

A csiszolt tengerparti achát a legcsodálatosabb drágakő. Nincs két egyforma belőle. A színe, és a belső kristály elrendeződése olyan jelleget és szépséget kölcsönöz neki, amely minden más drágakő fölé emeli. Természetes, homokkal fedett állapotában azonban általában felismerhetetlen a tengerparton sétálgató turisták előtt.
Az achát a többi kővel együtt hever a homokban, észrevétlenül elvegyül a tengerparton. De az achát-gyűjtők általában észreveszik azt a kis szín-visszatükröződést, amely megkülönbözteti a többi értéktelen kőtől. Így van ez a hívő emberrel is, akit egy kis jelből észre lehet venni a tömegben is.
Az achát igazi szépsége csak akkor kerül napvilágra, ha erős csiszolásnak, polírozásnak vetik alá. Ezekhez a kövekhez hasonlóan, mi valamennyien, különbözőségeink ellenére kitűnhetünk a tömegből. Hiszen azért teremttettünk, hogy visszatükrözzük Isten bennünk lévő szépségét. Ez az Istentől adott szépségünk csak akkor lesz nyilvánvaló, miután sok "lelki csiszoláson és polírozáson" mentünk keresztül.

Imádság: : Istenünk, taníts, hogy meglássuk, és értékeljük a szépséget és értéket, amelyet te teremtettél bennünk. Ámen.

Keressünk mindig valami szépet abban az emberben, akivel éppen találkozunk!
Fred W. Buehling (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNBIZALOMHIÁNNYAL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek