2007. július 5. csütörtök

21 Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. 22 Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: 23 mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. 24 Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. 25 Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte 26 türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz. 21 Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. 22 Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: 23 mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. 24 Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. 25 Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte 26 türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.

Róm 3,21-26.

SZÜKSÉG VAN A BOCSÁNATRA?

Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket. (Mt 6,15)

"És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is..." (Lk 11,4). Nem tudtam befejezni a Miatyánk jól ismert mondatát. Megbocsátani? Hogyan bocsássak meg annak az idegennek, aki két nappal ezelőtt ellopta a levéltárcámat? Megdöbbenés, harag és félelem érzése kavargott bennem, egészen belebetegedtem. Ahelyett, hogy megbocsátásért imádkoztam volna, csak azért könyörögtem, bár tartaná meg a tolvaj a pénzt, és dobná el a tárcát. Hiszen a benne lévő iratokkal akár vissza is élhetne.
A következő hetekben megpróbáltam megbocsátani mindenkinek, de a szavaim nem voltak őszinték. Egyik nap, amikor kevéssé voltam zaklatott, elhatároztam, hogy imádkozni fogok ezért az emberért, hogy jusson el valahogy Jézus megismerésére. Tudja meg, hogy Jézus meghalt a kereszten, így bűneinkre van bocsánat. Amint imádkoztam, belül megszólalt egy hang: "És neked milyen bűnöket kell megbocsátani? Esetleg, hogy nem tudsz megbocsátani az ellened vétkezőnek?" Perceken belül sok más bűnöm is elém került.
Végül beláttam, hogy én legalább olyan bűnös ember vagyok, mint a tárcámat ellopó személy. Isten teremtett mindkettőnket, és Jézus mindkettőnkért meghalt a kereszten. Ez a gondolat segített a megbocsátásban és gyógyulásban.

Imádság: : Szerető Atyánk, bocsáss meg nekünk, és segíts, hogy mi is megbocsássunk az ellenünk vétkezőnek. Ámen.

Miért kell bocsánatot kérnem?
Deb Vellines (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A ZSEBTOLVAJOKÉRT ÉS ÁLDOZATAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek