2007. július 6. péntek

31 Amikor meghallották, mit beszélt Dávid, jelentették Saulnak, ő pedig magához rendelte. 32 Dávid ezt mondta Saulnak: Senki se csüggedjen el emiatt, elmegy a te szolgád, és megvív ezzel a filiszteussal. 33 De Saul ezt mondta Dávidnak: Nem mehetsz el, hogy megvívj ezzel a filiszteussal, mert még fiatal vagy, ő pedig harcedzett férfi fiatal kora óta. 34 Dávid azonban így felelt Saulnak: Pásztor volt a te szolgád apja juhai mellett, és ha jött egy oroszlán vagy medve, és elragadott egy bárányt a nyájból, 35 utánamentem, leterítettem, és kiragadtam a szájából. Ha pedig ellenem támadt, megragadtam a szakállánál fogva, leterítettem, és megöltem. 36 Leterítette a te szolgád az oroszlánt is, a medvét is: így jár majd ez a körülmetéletlen filiszteus is, mint azok közül bármelyik, mivel csúfolta az élő Isten seregét. 37 Azután ezt mondta Dávid: Az ÚR, aki megmentett engem az oroszlán és a medve karmától, meg fog menteni ennek a filiszteusnak a kezéből is. Saul így felelt Dávidnak: Menj el, az ÚR legyen veled!

1Sám 17,31-37.

REJTETT ÁLDÁSOK

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe. (Zsolt 46,1-2)

Egyik év januárjában Vermontban dolgoztam, és egy vidéki családnál laktam. Azt mondták, hogy a házukból gyönyörű a kilátás a környező hegyekre. De a három napig tartó nagy havazás miatt ebből semmit sem láttam. A negyedik napon végre elállt a havazás, és a hegyekben a frissen esett hóra vetődő reggeli napsugarak olyan csodálatos látványt nyújtottak, amelyet nem fogok elfelejteni. A hegyek mind ott voltak körülöttem, csak én nem láttam őket a hóviharban.
Az élet gyakran komoly betegséggel, munkanélküliséggel, az öregkor küzdelmeivel próbál meg; fájdalmaink és aggódásaink visszatartanak minket, hogy meglássuk az életünkben munkálkodó Istent. De vigaszt nyerhetünk abból, hogy ő velünk volt a múltban, és megsegített. Ha nem is látjuk most az utat, Isten velünk van, és a szabadulásunkat munkálja.
Amikor Dávid az óriás Góliáttal harcolt, tudta, hogy Isten vele volt a múltban, a veszélyes helyzetekben, és így lesz ez most is. Isten, aki átsegített minket a múlt viharain, kivezet a mai fergetegből is.

Imádság: : Urunk, Istenünk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy, és a javunkat, szabadulásunkat munkálod. Ámen.

Isten mellettünk áll, amikor "óriásokkal" küzdünk.
Dick Ryley (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐ BARÁTUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek