2007. július 8. vasárnap

1 Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. 2 Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. 3 Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. 4 Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.
5 Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, 6 mert ezek miatt haragszik Isten. 7 Ti is ezeket tettétek egykor, amikor ezekben éltetek; 8 most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást, és szátokból a gyalázatos beszédet. 9 Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, 10 és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt.

Kol 3,1-10.

TÖKÉLETESSÉG NÉLKÜL ÁLDÁS?

Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott. (Ef 4,32)

A családunkban dúló heves konfliktusok idején az Úrhoz kiáltottam: "Hol rontottuk el, Uram? Hát nem jártunk együtt a templomba, olvastuk a Bibliát, imádkoztunk közösen, nem tettünk-e meg minden dolgot, amely összetart egy családot? Miért nem tudunk kijönni egymással, ha te ott vagy mindannyiunk életében?" Hibásnak éreztem magam.
Miközben a bibliaolvasásban kerestem vigasztalást, rájöttem, hogy a családi konfliktusok egyáltalán nem új keletűek. Ábel a testvéri rivalizálás miatt halt meg. Jákób, az édesanyja által bátoríttatva, becsapta apját és bátyját. Sámson nem engedelmeskedett szüleinek a párválasztás idején. Mindez néhány kiragadott példa a Bibliából. Mégis, Isten, választott népének történelmében ezeken az embereken keresztül munkálkodott. Megtaláljuk őket a hithősök felsorolásában a Zsid 11-ben.
Az én családom sem tökéletes, de már nem is keresem a tökéletességet benne. Helyette azt tanulgatjuk, hogy ismerjük be hibáinkat. Törekszünk arra, hogy becsületesek és megbocsátóak legyünk, és az egymásra figyelés segítségével helyreállítsuk és építsük kapcsolatainkat, nézeteltéréseink ellenére is.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy te elfogadsz minket úgy, ahogy vagyunk. Segíts megnyitni szívünket mások felé. Ámen.

Nem kell tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy Isten munkálkodhasson bennünk és általunk.
Roxane Ricciardi (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRÍZISHELYZETBEN LÉVŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek