2007. július 9. hétfő

1 Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. 2 Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. 3 De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, 4 az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; 5 a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

SÓ A TÁBORBAN

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni?" (Mt 5,13)

Bill barátom a legkevésbé sem gondolta, hogy épp egy fogolytáborban talál hívő testvérre Vietnamban. Elfogták a Vietkong harcosok, és egy bambuszketrecben őrizték. A rossz élelem, a szennyezett víz és az állandó trópusi hőség Billt megbetegítette. Tudta, hogy a kiszáradás veszélye miatt halálán van.
Egyszer az egyik őr meglátta, amint térden állva imádkozott. Élete kockáztatásával egy kis sót csempészett Bill kalitkájába. A só megmentette az életét. Később, amikor senki sem látta, az őr friss gyümölcsöt is hozott. "Miért segítesz rajtam?" - kérdezte Bill az őrt. Az körülnézett, benyúlt a zsebébe, és előhúzott egy kis fekete könyvecskét, kereszt volt a borítóján.
A só a régi időkben olyan értékes volt, hogy pénzként is használták. Ízesíti és tartósítja az élelmet, gyógyítja a sebeket, meggátolja a vízvesztést; mégsem lehet végtelen ideig tárolni. Elveszíti az ízét, erejét, vagy elszennyeződik.
Jézus azt kéri tőlünk, legyünk a világ sója. Egy maréknyi só megmentette Bill életét, egyúttal a keresztyén testvéri könyörület jele is volt, mely esélyt adott a túléléshez. Mi is lehetünk só a kétségbeesett embertársaink felé, reményt nyújtva számukra.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy átadhassuk szereteted zamatát a mai napon a körülöttünk élő embereknek. Ámen.

Hol van szüksége ma a világnak a hívők "só" szerepére?
Tom Powell (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A HADIFOGLYOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek