2007. július 11. szerda

1 Egyébként pedig, testvéreim, örüljetek az Úrban. Hogy ugyanazt írjam nektek, az engem nem fáraszt, titeket viszont megerősít. 2 Óvakodjatok a kutyáktól, óvakodjatok a gonosz munkásoktól, óvakodjatok a megmetéltektől! 3 Mert mi vagyunk a körülmetéltek, akik Isten Lelke szerint szolgálunk, és Krisztus Jézussal dicsekszünk, és nem a testben bizakodunk. 4 Pedig nekem lehetne bizakodásom a testben is. Ha másvalaki úgy gondolja, hogy testben bizakodhat, én méginkább: 5 nyolcadik napon metéltek körül, Izráel népéből, Benjámin törzséből származom, héber a héberek közül, törvény szempontjából farizeus, 6 buzgóság szempontjából az egyház üldözője, a törvényben követelt igazság szempontjából feddhetetlen voltam. 7 Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8 Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. 9 Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, 10 hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, 11 hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.

Fil 3,1-11.

ÉRTÉKTELEN DOLGOK

Add, hogy szívem intelmeidre hajoljon, ne a haszonlesésre! Fordítsd el tekintetemet, hogy ne nézzek hiábavalóságra, a te utadon éltess engem!" (Zsolt 119,36-37)

Nagymamám haldoklott, és mi mindketten tudtuk ezt. Beszélni szeretett volna, de az infúziós cső miatt nem tudott. Felolvastam neki a Zsolt 23-at és más kedvenc részeit a Bibliából, utána pedig elénekeltem a kedvenc énekeit. Mire az elfekvőbe került, a házát eladták, a holmija szétszóródott, de őt ez cseppet sem érdekelte. Az elméjét és szívét teljesen betöltötte a hazaköltözés utáni vágyakozás, a boldog pillanat, amikor megláthatja Istent és szeretteit, akik "Krisztusban" távoztak el. Később a temetésen senki nem szólt egy szót sem azokról a tárgyakról, amelyek az övéi voltak. Mindenki a hitével kapcsolatos történeteket mesélt, és hogy mennyire kedves volt.
A mi életünk miről árulkodik, melyek számunkra a legfontosabb értékek? Krisztus az életünk középpontja, vagy olyan dolgokat gyűjtünk, amelyek végül máséi lesznek? Pál erről így beszél a Fil 3,8-ban: "Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem."

Imádság: : Drága Mennyei Atyánk, segíts nekünk szeretni téged teljes erőnkből, tiszta szívből és lélekből. Ámen.

Mit árul el az életem a számomra fontos értékekről?
Sara Salser (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALDOKLÓ EMBERTÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek