2007. július 12. csütörtök

28 E beszédek elhangzása után mintegy nyolc nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jánost és Jakabot, és felment a hegyre imádkozni. 29 Imádkozás közben arca elváltozott, és ruhája fehéren tündöklött. 30 És íme, két férfi beszélt vele: Mózes és Illés, 31 akik dicsőségben megjelenve, élete végéről szólottak, amelynek Jeruzsálemben kell beteljesednie. 32 Pétert és társait pedig elnyomta az álom. Amikor azonban felébredtek, látták az ő dicsőségét, és azt a két férfit, akik ott álltak vele. 33 És amikor azok távozni akartak tőle, azt mondta Péter Jézusnak: "Mester, jó nekünk itt lennünk, készítsünk három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek." De nem tudta, mit beszél. 34 Alighogy ezt kimondta, felhő támadt, és beárnyékolta őket. Nagyon megrémültek, amikor a felhőbe kerültek. 35 És hang hallatszott a felhőből: "Ez az én Fiam, akit kiválasztottam, reá hallgassatok!" 36 Amikor a hang hallatszott, Jézust egyedül találták. Ők pedig hallgattak, és azokban a napokban senkinek nem mondtak el semmit a látottakról.

Lk 9,28-36.

MEGDÖBBENTŐ FÉNY

Amikor felébredtek látták az ő dicsőségét és azt a két férfit, akik ott álltak vele. (Lk 9,32)

Egy téli reggelen korán elindultam otthonról: a nap épp felkelőben volt mögöttem, ahogy délnyugati irányba kocsikáztam. Ahogy haladtam a tengerpart felé, a reggel sugárzó csendje beszélt hozzám. Ez a csend áthatolt a fejemben kavargó aznapi munkámmal kapcsolatos gondolatokon és az út zaján.
A reggel alázatos fenségében közeledett hozzám. Az előző nap örökre elmúlt, csak a jelen pillanat létezett, egy teljesen új reggel, amely így szólt hozzám: "minden új, minden meg van bocsátva, minden fény". Ezen a ragyogáson keresztül meghallottam Krisztus szavát: "mindent újjá teszek!". Mindezt most szememmel is láthattam, ami nagyon megindított és végtelen hálával töltött el.
Bár nem álltam meg, úgy tűnt, hogy a reggel maga állt meg, hogy kegyesen átöleljen a szépségével, miközben én tovább kocsikáztam. Istennek átformáló erejéről szerzett aznapi élményem, és az a bizonyosság, hogy Immánuel azt jelenti "Velünk az Isten" örökre megmarad bennem.

Imádság: : Krisztusom, add, hogy fényed lenyűgözzön ma is. Erősíts meg abban a hitben, hogy semmi sincs, amit sugárzó világosságod ne tudna átalakítani. Jöjj, Szent Fény! Ámen.

Krisztus fénye átalakítja a világról alkotott látásunkat.
John Franklin (Manawatu-Wanganui, Új-Zéland)

IMÁDKOZZUNK AZ INGÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek