2007. július 14. szombat

3 Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. 4 Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.
5 Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, 6 mert ezek miatt haragszik Isten. 7 Ti is ezeket tettétek egykor, amikor ezekben éltetek; 8 most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást, és szátokból a gyalázatos beszédet. 9 Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, 10 és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. 11 Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. 12 Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. 13 Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. 14 Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.

Kol 1,3-14.

HASZNÁLJUK A KÉZIKÖNYVET!

Törekedjünk megismerni az Urat! (Hós 6,3)

Van egy bonyolult szerkezetű faliórám. Amikor elromlott, elhatároztam, hogy én magam megjavítom. A törött rész kicseréléséhez a legtöbb alkatrészt kiszedtem, és utána visszatettem. Nem volt használati utasítás, csak a logikámmal és erőfeszítéssel próbálkoztam. Amikor úgy tűnt, minden a helyén van, felhúztam. Azonban semmi nem történt: nem mozdultak benne az alkatrészek, nem járt.
Hasonlóan próbáljuk meg Istent is elképzelni: logikával és erőfeszítéssel. Hajlamosak vagyunk arra, hogy véleményünk és tapasztalataink alapján írjuk le Istent, így viszont legtöbbször téves következtetésekre jutunk. Előfordulhat az is, hogy egy ítélkező, az emberekkel nem törődő, hamis Istenképet kapunk, ezért végül elfordulunk Istentől, mert nem tetszik, amit látunk.
Istent azonban csak úgy ismerhetjük meg, ha szorgalmasan tanulmányozzuk a Szentírást - a mi kézikönyvünket - és elmélkedünk azon. A legnagyobb feladat, aminek odaszentelhetjük magunkat az, hogy megismerjük Istent. Isten ismerete Krisztusban betöltheti életünket reménnyel, értelemmel, biztonsággal, és arra motiválhat, hogy hozzá hasonlóvá váljunk. Amikor a Bibliából valós ismereteket szerzünk Istenről, akkor teljes hatalmával beköltözik életünkbe.

Imádság: : Istenem, adj olyan szívet, amely buzgón meg akar ismerni téged. Ámen.

Minél többet tanulmányozzuk a Szentírást és elmélkedünk azon, annál jobban megismerjük Istent.
Robert La Forge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A BIBLIÁT TANÍTJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek