2007. július 18. szerda

3 Amikor Macedóniába mentem, kértelek, hogy maradj Efezusban, és parancsold meg némelyeknek, hogy ne hirdessenek tévtanokat, 4 ne is foglalkozzanak mondákkal és vég nélküli nemzetségtáblázatokkal, amelyek inkább vitákra vezetnek, mint Isten üdvözítő tervének megismerésére hit által. 5 A parancs célja pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és képmutatás nélküli hitből fakadó szeretet. 6 Némelyek elfordultak ezektől, és üres fecsegésre adták magukat, 7 törvénytanítók akarnak lenni; de nem értik sem azt, amit mondanak, sem azt, amit bizonygatnak. 8 Mi azonban tudjuk, hogy a törvény jó, ha valaki törvényszerűen él azzal. 9 És tudjuk azt is, hogy a törvény nem az igaz ellen van, hanem a törvényszegők és az engedetlenek, a hitetlenek és a bűnösök, a szentségtelenek és a szentségtörők, az apa- és anyagyilkosok, az embergyilkosok, 10 a paráznák, a fajtalanok, az emberrablók, a hazugok, a hamisan esküvők ellen, és mindaz ellen, ami csak ellenkezik az egészséges tanítással. 11 Ez pedig a boldog Isten dicsőségéről szóló evangélium, amely énrám bízatott.

1Tim 1,3-11.

TÉRISZONY

A mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. (Róm 15,4)

Évekkel ezelőtt, amikor repülőgép-vezetést tanultam, elmagyarázták, hogy hogyan kezeljem a csalóka tériszony érzését. Ez az állapot hirtelen jelentkezhet a pilótáknál, minden különösebb ok nélkül. Ilyenkor szédülni kezdenek, elvesztik tájékozódási képességüket; ezek szörnyű következménnyel járhatnak.
Azóta emlékszem a tanításra: "A műszerekre figyelj!" A stratégia lényege, hogy nem szabad kinézve a szemmértékre és az egyensúlyérzékre hagyatkozni, amiket a szédülés megbízhatatlanná tesz. Ehelyett a fülkében található műszereket kell figyelni, amik jelzik a sebességet, a magasságot, a szárny- és orrpozíciót. A műszerekre koncentrálva a pilóta biztonságosan elvezeti a repülőt, míg el nem múlik a szédülés.
Időről időre a keresztyének is átélnek lelki szédülést. Az élet kudarcai megfoszthatnak bennünket a reménységtől, próbára teszik a hitünket, fogékonnyá tesznek a hamis tanításokra és kísértésekre. Néha minden ok nélkül elveszítjük lelki tájékozódási képességünket. Ezekben az időkben a hit műszereihez, az imádsághoz, az igeolvasáshoz kell térnünk, és Isten iránymutatására koncentrálni. A világ számos módon megzavarhat a tájékozódásban, de ha elhatározzuk, hogy Istenben maradunk, akkor biztonságosan haladhatunk előre.

Imádság: : Urunk, amikor elveszítjük egyensúlyunkat, vezess vissza minket a te szavad igazságához. Ámen.

Istenre figyelve nyerjük vissza lelki egyensúlyunkat.
Bob Tippee (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A PILÓTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek