2007. július 20. péntek

8 Hanem mit mond? "Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben", mégpedig a hit igéje, amelyet mi hirdetünk. 9 Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. 10 Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. 11 Az Írás is így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg."

Róm 10,8-11.

HISZEM!

Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. (Róm 10,9)

Az öreg George büszke volt arra, hogy kemény és független ember. Dacos magatartása tükröződött hajviseletében: kócos ősz haját homlokáról hátra fésülve hordta. Mindketten szerettük a baseball-t, különösen a régi fiúkat, akik élvezetesen játszottak. Feleségével, Dellával egy templomba jártunk. Della rávett, hogy beszéljek George barátommal, a hitéről. Az egyetlen alkalommal, amikor felhoztam a témát, nehéz csend ült a sötét szobára, míg a rádióban a meccset közvetítették, s cigarettája parázslott a sötétben. Így hát csupán barátok maradtunk, és imádkoztam érte.
Következő nyáron George kórházi szobájában együtt néztük az All-Star meccset a tévében. Hangos köhögés tört fel szétroncsolt tüdejéből. Váratlanul fél könyökre emelkedett és megkérdezte: "Igazak azok, amiket Jézusról mondtál nekem?" "Igen, George" - válaszoltam - "teljes mértékben igazak". Szívéből ez az egyszerű szó hangzott fel: "Hiszem!" Néhány nap múlva az örökkévalóságba lépett. Minden évben, amikor az All-Star meccset nézem, visszaemlékszem a barátomra, akivel együtt néztük a baseball-t, s aki élete végén jutott hitre.

Imádság: : Istenem, segíts, hogy meg tudjam mutatni másoknak a hozzád vezető utat. Ámen.

Ha nem is látjuk az eredményt, a magok, amelyeket elültetünk, növekednek.
Dean Mailes (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT A TANÚSÁGTÉTELHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek