2007. július 21. szombat

7 Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. 8 Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. 9 Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. 10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

Jn 10,7-10.

VIRÁGBŐSÉG A KERTBEN

Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók. (Zsolt 24,1)

A kertészkedés a szenvedélyem. Ahogy azt minden szenvedélyes kertész tudja, a sok virág titka, hogy rendszeresen le kell szedni a kinyílt virágokat, hogy az új bimbók is ki tudjanak nyílni. A kertészeknek van egy mondásuk: "Minél többet szedsz, annál több lesz."
Szokásom volt, hogy a munkatársaim asztalait kertem virágaival díszítettem. De tavaly tavasszal, húsz év után, nyugdíjba mentem, hogy a férjemmel egy vállalkozásba kezdjünk. Mivel már nem volt hová tenni a virágcsokrokat, kiraktam egy táblát a kertem elé: "Virágbőség a kertben", és a Zsolt 24,1-ből odaírtam: "Az Úré a föld és ami betölti". Hívtam a szomszédokat és az arra járókat, hogy szedjenek annyi virágot, amennyit csak akarnak. Még egy metszőollót is odakészítettem. A szomszédok először meglepődtek, de nagyon örültek. Nemcsak a kertemben lett rengeteg virág ősszel, de olyan szomszédaink is jó barátaink lettek, akiket azelőtt nem ismertünk.
A vállalkozásunkban néha vannak nehézségek, de valahányszor elcsüggedek, kimegyek a kertbe, és akármilyen évszak is van, bátorságot ad, amikor látom magam körül Isten ígéreteinek a kézzelfogható bizonyítékát.

Imádság: : Istenünk, nyisd meg a szemünket, hogy láthassuk és gyönyörködhessünk a föld szépségében. Ámen.

Miben látom ma meg Isten jóságát?
Sarah Schaller Linn (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ VÁLLALKOZÁST ELKEZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek