2007. július 25. szerda

22 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. 23 Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. 24 Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. 25 De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.

Jak 1,22-25.

EMBER A TÜKÖRBEN

De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. (Zsolt 3,4)

A tükör előtt álltam, de nem bírtam belenézni. Olvastam valamit, aminek a fényében megláttam, milyen is vagyok, és nem tetszett, amit láttam. Lehorgasztottam a fejemet, és zokogtam. Nem tudtam mit mondani, nem tudtam imádkozni.
De ekkor Isten "odasúgta" nekem: "Imádkozz azért az emberért a tükörben, ahogyan ő szokott másokért!" Megértettem, miért mondja ezt Isten. Egyszer egy barátom mondta nekem, hogy bárcsak úgy tudna másokért imádkozni, ahogy én.
Az Úr újra szólt: "Bátorítsd úgy ezt az embert, ahogyan ő bátorít másokat!" Sok éve használt engem Isten eszközként, hogy írjak olyanoknak, vagy beszélgessek azokkal, akik annyira el voltak keseredve, mint én most.
Szinte éreztem Isten kezét a vállamon, mintha kicsit közelebb hajolva azt mondaná: "Szeretned kell ezt az embert, mert én is szeretem." Felemeltem a fejem, és belenéztem a tükörbe.
Sokszor nem könnyű szeretni önmagunkat, mert tudjuk, kik vagyunk. De Isten is mindent tud rólunk, és mégis szeret minket. Ő megbocsát nekünk, és felemeli a fejünket, hogy láthassuk az ő dicsőségét magunkban.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy láthassuk, amit te látsz bennünk, és úgy fogadjuk el magunkat, ahogyan te elfogadsz. Ámen.

Isten azt akarja, hogy a szeretet szemével lássuk magunkat.
Jeff Adams (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI A BŰNÉVEL SZEMBESÜLT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek