2007. július 28. szombat

1 Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. 2 És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. 3 És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. 4 A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. 5 Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. 6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. 7 Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

1Kor 13,1-7.

NAPI BÁTORÍTÁS

Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. (1Jn 4,16)

Életemnek az egyházi tevékenység volt a középpontja; de amikor rákos beteg lettem, elkezdtem saját problémáimra összpontosítani. Hasznára leszek még valaha bárkinek is? Az elkeseredéstől jobban szenvedtem, mint a halálos rákbetegségtől.
Azután valami kimozdított ebből a magamba süppedt állapotból. Fokozatosan tudatára ébredtem annak a bátorságnak, amit a kórházban láttam. Láttam a sok betegtől leterhelt, mégis örökké derűs nővéreket. Szeretetet és türelmet láttam a hozzátartozók arcán, akik csendben fogták szeretteik kezét a kezelések hosszú órái alatt. Láttam egy reszkető férfit, aki idegen nyelvet tanult; a tudás szeretete fénylett a szemében. Láttam ápoltakat, amint sapkát kötöttek másoknak, akiknek a kemoterápia következtében kihullott a hajuk.
A kórháznak derűt kölcsönöztek a friss virágok, a házi sütemények, a fenyő karácsonykor, és a hímes tojások húsvétkor. A játékos kedvű "terápiás kutyák" a vidámság forrásai voltak. Itt mindenki törődött a másikkal, bármilyen is volt a kora, neme vagy a bőre színe. Az élet és a szeretet virágzott ezen a helyen, a kedvesség magjaiból táplálkozva.

Imádság: : Nyisd fel szemünket Urunk, hogy lássuk a bátor és könyörületes emberekben kifejeződő szeretetedet. Ámen.

Ha keressük Isten szeretetének bizonyítékát, látni fogjuk.
Judy Gattis Smith (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁK MIATT KEZELT BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek