2007. július 30. hétfő

14 De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. 15 Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között: 16 ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre? 17 Mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem mint akik tiszta szívből, sőt Istenből szólunk Isten előtt Krisztus által.

2Kor 2,14-17.

KERESZTYÉN AROMA

Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között. (2Kor 2,15)

Feleségem nagyapja hivatásos festő volt. Ruhái és autója mindig hordozták a festékek és az oldószerek szagát. Annyira, hogy feleségem mindig megismerte erről a "védjegy-illatról". Sok évvel a nagypapa halála után, vásárlás közben feleségem azt az ismerős illatot érezte meg. Ösztönösen megfordult, félig-meddig azt remélve, hogy nagyapja arcát fogja látni. De csak egy ismeretlen helyi festő ábrázatával szembesült.
A szaglás egy erőteljes érzék. Fölismerünk helyeket a szagukról, embereket az illatszereikről, kedvenc ételeinket ínycsiklandó gőzeikről. Ahogy a mai olvasmány is jelzi, a keresztyéneket is megismerik illatukról. Amikor szavainkkal és cselekedeteinkkel hűségesen kimutatjuk Krisztus szeretetét, "Krisztus jó illata vagyunk". "Kedves illat" vagyunk azok számára, akik befogadják a jó hírt.
Amikor belépek valahová, vajo. szavaim és tetteim arról tanúskodnak, hogy Krisztus megváltoztatta az életemet, vagy talán csak álhatatlan hitemet látják az emberek?

Imádság: : Istenünk, bárcsak Krisztus jó illata lenne szavunk és cselekedetünk a körülöttünk élők között. Ámen.

Milyen benyomást hagyok Krisztusról ismerőseimben?
Terry Thomas Bowman (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEM ISMERI KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek