2007. június 10. vasárnap

Jézus mondja: 43 "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. 44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, 45 hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? 47 És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? 48 Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes."

Mt 5,43-48.

A MEGBOCSÁTÁS TANULÁSA

Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. (Mt 5,44)

A férjem családjával nagyon problémás volt a kapcsolatom. Egyszerűen képtelen voltam megbocsátani nekik. Állandó feszültség és neheztelés volt bennem. Végül felismertem, hogy ennek a nehéz tehernek a hordozása engem sebez meg, ezért elhatároztam, hogy imádkozom, és Isten segítségét kérem.
Elkezdtem újra tanulmányozni a Bibliát, és a Mt 27-hez értem. Ez a rész nagyon élénk, időrendi beszámolót nyújt Jézus utolsó óráiról: az elárulásáról; arról, ahogy a tömeg üvöltözve követeli keresztre feszítését; a töviskoronáról, amit a fejére tesznek; arról, ahogy a katonák szembe köpik; a keserű italról, amit megitatnak vele; a katonákról, akik a köntösére sorsot vetnek. A megaláztatások után Jézus mégis megbocsát.
Tehetek én másképp? - kérdeztem magamtól. A férjem családjától ilyen szörnyűségeket én nem szenvedtem el. Senki nem tudna úgy megkínozni, úgy megbántani, ahogy azt Jézus Krisztussal tették. Miután mindezt végiggondoltam, elkezdtem máshogyan viszonyulni hozzájuk. Krisztus példáját követve tanulgatom, hogyan kell megbocsátani.

Imádság: : Atyánk, segíts megértenünk, hogy a megbocsátás meggyógyítja a lelkünket, és közelebb visz hozzád. Ámen.

A megbocsátó ember is akkora áldást nyer, mint akinek megbocsátanak.
Gloria P. Luna Macías (Distrito Federal, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BOCSÁTANUNKRA VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek