2007. június 11. hétfő

4 Hálát adok mindenkor az én Istenemnek, amikor megemlékezem rólad imádságaimban, 5 mert hallok a te hitedről és szeretetedről, amely az Úr Jézus és minden szent iránt van benned, 6 és imádkozom azért, hogy a hitünkben való közösséged eljuttasson téged mindannak a jónak a megismerésére, amely Krisztusért van bennünk. 7 A te szeretetedben sok örömünk és vigasztalásunk volt, mert a szentek szíve felüdült általad, testvérem.

Filemon 4-7.

FELAJÁNLÁS

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. (1Kor 12,4-6)

Sokan úgy gondolják, hogy a szegénység csupán a pénz hiányát jelenti, de gyakran azt sem használjuk fel, amink van. Erre az igazságra akkor jöttem rá, mikor egy barátomtól megtudtam, hogyan emelkedett ki a szegénységből egy stabil gazdasági helyzetbe képzetlensége ellenére. Élete akkor változott meg, amikor rájött, hogy ő is felajánlhat valamit a gyülekezetben.
Vasárnaponként rendszeresen és hűségesen letisztította a templom padsorait. A lelkész látva szorgalmát, tanulási lehetőséget és munkát ajánlott barátomnak, most is ott dolgozik.
Isten idővel mindenkinek ad segítséget, igyekezetét látva. Problémánk nem mindig a hiány, hanem inkább, hogy nem ragadjuk meg azt, ami rendelkezésünkre áll. Örömet szerzünk Teremtőnknek, ha kihasználjuk az adottságainkat, és segítünk mások életkörülményein.

Imádság: : Istenünk, segíts megtanulnunk kihasználni adottságainkat, és javítani a körülöttünk élők életén. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Hogy használom ki lehetőségeimet az Isten szolgálatában?
Collins Absalom Onyango (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK AFRIKA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek