2007. június 13. szerda

21 Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" 22 Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, 23 és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: 24 az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, 25 hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. 26 És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. 27 Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor 12,21-27.

KÖNNYŰ MEGJAVÍTANI?

Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, ne magunknak. (2Kor 4,7)

Szeretem a számítógépek technológiáját, és az új dolgok megjavítását a 21. századi modern eszközökkel. Szerintem a technológia iránti szeretetem oka főként az, hogy könnyű megjavítani a dolgokat. Lehet, hogy nem könnyű, de mégis minden hibára lehet találni valami megoldást. Megtalálhatjuk a hibák eredetét, ki tudjuk cserélni az elromlott részeket, rendbe tudjuk hozni a kapcsolatot, vagy újraindíthatjuk a gépet.
Lelkész vagyok. Úgy látom, hogy az emberek problémáit már nem ilyen könnyű megjavítani! Szeretném, ha az életeket is olyan könnyen rendbe lehetne hozni, mint az asztalomon lévő gépezetet. Azonban egy összetört szívet nem lehet kicserélni. Egy elrontott kapcsolatot sem lehet rögtön rendbe hozni. Az életet nem lehet újraindítani.
Köszönöm Istennek gyógyító, megbocsátó és megőrző kegyelmét. Hálát adok Istennek a közbenjáró és reményt adó kegyelméért. Hálát adok Istennek azért a kegyelemért, ami egy megértő baráttól, vagy egy tanácsadó törődése által érkezik hozzám. Köszönöm Isten kegyelmét, amely életünk minden zugába, repedésébe beleáramlik.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy helyreállítod az összetört szíveket, megerősíted az összetört életeket, és meggyógyítod az összetört kapcsolatokat. Ámen.

Mi is Isten segítői vagyunk a gyógyításban.
Dennis Ticen (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek