2007. június 16. szombat

32 Így tett erről bizonyságot János: "Láttam, hogy a Lélek leszállt az égből, mint egy galamb, és megnyugodott rajta. 33 Én nem ismertem őt, de aki elküldött engem, hogy vízzel kereszteljek, ő mondta nekem: Akire látod a Lelket leszállni és megnyugodni rajta, ő az, aki Szentlélekkel keresztel. 34 Én láttam, és bizonyságot tettem arról, hogy ez az Isten Fia."
35 Másnap ismét ott állt János két tanítványával együtt, 36 és rátekintve Jézusra, aki arra járt, így szólt: "Íme, az Isten Báránya!" 37 Meghallotta a két tanítvány, hogy ő ezt mondta, és követték Jézust. 38 Jézus megfordult, és amikor meglátta, hogy követik őt, megszólította őket: "Mit kerestek?" Ők pedig ezt válaszolták: "Rabbi - ami azt jelenti: Mester -, hol van a lakásod?" 39 Ő így szólt: "Jöjjetek, és meglátjátok." Elmentek tehát, meglátták, hol lakik, és nála maradtak azon a napon; körülbelül délután négy óra volt ekkor. 40 A kettő közül, akik ezt hallották Jánostól és követték őt, András, Simon Péter testvére volt az egyik. 41 Ő mihelyt találkozott testvérével, Simonnal, ezt mondta neki: "Megtaláltuk a Messiást" - (ami azt jelenti: Felkent). 42 Odavitte Jézushoz, aki rátekintve így szólt: "Te Simon vagy, Jóna fia: téged Kéfásnak fognak hívni" - (ami azt jelenti: Kőszikla).

Jn 1,32-42.

NEM VÁRT ESEMÉNYEK

Jézus megfordult, és amikor meglátta, hogy követik őt, megszólította őket: "Mit kerestek?" (Jn 1,38)

Első látásra ez a bibliarész nagyon egyszerűnek tűnik. Két ember meglátja Jézust, és követni akarják. Jézus azt kérdezi: "Mit kerestek?" Ha jobban átgondolom Jézus kérdését, rájövök, hogy ez a dolog nem is olyan egyértelmű. Mit is akart ez a két tanítvány Jézustól? Hírnevet? Hatalmat? Bölcsességet?
Jézus idejében némelyek a Messiást nagy hadsereggel várták vissza, hogy átvegye a hatalmat. Mások arra számítottak, hogy a Messiás a követőit nagy jólétre és rangos pozíciókba fogja majd emelni. Valószínűleg senki sem számított arra, hogy a Messiás a bűnözők halálában részesül a keresztfán. Jézus követése a tanítványok számára sok váratlan dolgot jelentett.
Jézus kérdését nem csak az egykori tanítványaihoz intézi, hanem nekünk is felteszi. Mit várunk valójában, mint Jézus követői? Lehet, hogy bőséges áldásokban reménykedünk, amelyeket meg is kapunk. De ugyanígy számíthatunk teljesen váratlan eseményekre is. Lehet, hogy Isten terve nem egyezik meg a miénkkel, és az ő időzítése nem úgy működik, mint a miénk. Az Isten követése nagy részben hiten és a nem várt dolgok elfogadásán alapszik. A tanítványi élet egyáltalán nem veszélytelen; változik, nem kiszámítható, de Isten szeretete igen.

Imádság: : Istenünk, taníts meg minket naponta előre számolni jelenléted békességével és vigasztalásával. Ámen.

Mit kérünk Istentől a mai napra?
Maureen Pratt (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGLÁTHASSUK ISTENT A NEM VÁRT ESEMÉNYEK KÖZÖTT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek