2007. június 18. hétfő

12 Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk. 13 Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok. 14 Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. 15 Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" 16 Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. 17 Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

Róm 8,12-17.

APJA FIA?

Az én eledelem az, hogy teljesítsem annak akaratát, aki elküldött engem, és bevégezzem az ő munkáját. (Jn 4,34)

Vonásaim alapján nem hasonlítok apámra. Ő mindig egy tagbaszakadt ember volt, én rólam nem mondható el ugyanez. Életünk merőben más mederbe terelődött, mind a tanulmányainkat, a lakóhelyünket, mind a hívatásunkat illetően. Korosodva azonban, hozzá hasonló vonásokat fedezek föl magamon. Az államat úgy tartom, mint ő, amikor gondolkodom, nemtetszésemet fejezem ki, vagy koncentrálok. Ugyanúgy támasztom az arcomat a kezemmel, miközben egy jó könyvet olvasok. Apámhoz hasonlóan jobbkezes vagyok, de ha olyan munkát kell végezni, amihez mindkét kezemre szükség van, én is sokkal inkább a bal kezemre hagyatkozom.
Úgy tanultuk, hogy Isten a saját képére teremtett minket. Mennyi a közös jellemvonás bennünk, ami a mennyei Atyára emlékeztet? Mikor Fülöp arra kérte az Urat, hogy "Mutasd meg nekünk az Atyát", Jézus válasza ez volt: "Aki engem lát, látja az Atyát." (Jn 14,8-9) Kell ennél nagyobb hasonlóság, mint az Atya és Jézus között volt? Mint Krisztus örököstársai, tudjuk-e mi is az Atyát tükrözni életünkkel? Ha mindennél jobban szeretjük mennyei Atyánkat, olvassuk és tanulmányozzuk a Bibliát, "Isten lábainál ülünk" - akkor Krisztushoz hasonlóan, kívánságaink természetszerűen összecsengnek Isten akaratával.

Imádság: : Szerető Istenünk, add, hogy életünk egyre közelebb kerülhessen a te akaratodhoz. Ámen.

Krisztus a legtisztább példa, hogy milyen az Isten.
Brian Evans (Hertfordshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZ APJUKTÓL ELSZAKÍTOTT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek