2007. június 19. kedd

22 Az ajándék tehát átkelt Jákób előtt, ő azonban a táborban töltötte azt az éjszakát.
23 De fölkelt még azon az éjszakán, fogta két feleségét, két szolgálóját és tizenegy gyermekét, és átkelt a Jabbók-gázlónál. 24 Fogta és átküldte őket a patakon, és átküldte mindenét. 25 Jákób pedig ott maradt egyedül. Ekkor Valaki tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig. 26 De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja a tusakodás közben. 27 Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem. 28 Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób.

1 Arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk. 2 Ezt mondta: "Az egyik városban volt egy bíró, aki az Istent nem félte, az embereket pedig nem becsülte. 3 Élt abban a városban egy özvegyasszony is, aki gyakran elment hozzá, és azt kérte tőle: Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben. 4 Az egy ideig nem volt rá hajlandó, de azután azt mondta magában: Ha nem is félem az Istent, és az embereket sem becsülöm, 5 mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, hogy ne járjon ide, és ne zaklasson engem vég nélkül." 6 Azután így szólt az Úr: "Halljátok, mit mond a hamis bíró! 7 Vajon az Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket? 8 Mondom nektek, hogy igazságot szolgáltat nekik hamarosan. De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?"

1Móz 32,22-28 és Lk 18,1-8.

A GYÓGYÍTÓ ÚR

Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is. (5Móz 30,19)

A Csendes Percekben olvastam egy idézetet az Egyesült Államok egy korábbi elnökétől, Adamstől. Az élete végéhez közeledve a következő megállapítás tette: "Ez a régi sátorház, amiben élek, lehet, hogy összeomlik, de John Quincy Adams valójában egészen jól van." A cikk úgy folytatódik tovább, hogy azok számára, akik az Istent ismerik, "létezik egy isteni élet, ami fölötte áll a biológiának". Nem bámulatos, hogy akkor találunk ilyen szavakat, amikor a legnagyobb szükségünk van rá? Éppen egy műtét után lábadoztam. Felépülésem alatt Isten emlékeztetett, milyen sokszor meggyógyított és meghallgatta imádságaimat. Például súlyos depresszióban szenvedtem gyermekkoromtól kezdve, és két alkalommal öngyilkossági kísérletem is volt. Évtizedes könyörgés után, úgy éreztem magam, mint a kitartó özvegyasszony Lukács evangéliumában, illetve Jákób a Mózes 1. könyvében. Azonban, tovább imádkoztam bizalommal és hittel, és nem voltam hajlandó feladni, amíg az Isten meg nem áldott engem. Végül, megszabadított a reménytelenség pusztító érzésétől és megajándékozott azzal a képességgel, hogy az életet választhattam. Ehhez felhasználta a Csendes Percekben olvasottakat.
Isten megjutalmazta kitartó hitemet. Most már látom, hogy küzdelmeim formálták az életemet, és reménységet adtak a holnap felől.

Imádság: : Urunk, te vagy erősségünk és életünk. Ámen.

Isten élettel ajándékoz meg minket, méghozzá teljes élettel.
Ina Mitchell Gatliff (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A LEVERT, LEHANGOLT EMBEREKÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek