2007. június 22. péntek

19 Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, 20 mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. 21 Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. 22 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.

Jak 1,19-22.

FIGYELJ RÁM!

A ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. (Ézs 55,8)

Karinnal 38 éve vagyunk házasok. Annyira jól ismerjük egymást, hogy sokszor előre tudjuk, mit akar a másik mondani, és megpróbáljuk befejezni az elkezdett mondatát. Örülök, amikor Karin pontosan tudja, mit is akartam mondani, de bosszant, ha hibáz a mondat befejezésével. Nem azért, mert rosszat mondott, hanem, mert nem adott esélyt, hogy elmondjam, amit akartam. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy én is tévedek néha, nem találom el szándékát. Amikor egyikünk téveszt, a leggyakrabban használt kifejezés közöttünk: "Figyelj rám!"
Észrevettem, hogy sokszor ugyanez a folyamat zajlik Isten és közöttem. Ahelyett, hogy várnék Isten válaszára, már meg is fogalmazom azt a választ, amiről azt gondolom, Isten mondani fog. Gyakran rossz választ adok, hiszen a magam gondolatait helyezem Isten gondolatai elé. Azonban, ahogy Jakab apostol mondja: bölcs dolog várni, és figyelni Isten szavára.

Imádság: : Szerető Istenünk, olyan könnyen feltételezzük, hogy a mi gondolataink a te gondolataid. Kegyelmeddel segíts, hogy figyeljünk szavadra, és bízzunk abban, hogy a legjobbat akarod számunkra. Ámen.

Csendesedjünk el, és figyeljünk ma Isten szavára!
Albert W. Majkrzak (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM FIGYELNEK MÁSOKRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek