2007. június 23. szombat

3 Aztán sok mindenre tanította őket Jézus példázatokkal: "Íme, kiment a magvető vetni, 4 és vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták. 5 Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; 6 de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. 7 Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket. 8 A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. 9 Akinek van füle, hallja!"
36 Ekkor elbocsátotta a sokaságot, és bement a házba, tanítványai pedig ezzel a kéréssel fordultak hozzá: "Magyarázd meg nekünk a szántóföld konkolyáról szóló példázatot." 37 Ő pedig így válaszolt nekik: "Az, aki a jó magot veti, az Emberfia, 38 a szántóföld a világ, a jó mag a mennyek országának fiai, a konkoly a gonosz fiai, 39 az ellenség, aki elvetette a konkolyt, az ördög; az aratás a világ vége, az aratók pedig az angyalok. 40 Ahogyan tehát a konkolyt összegyűjtik és megégetik, úgy lesz a világ végén. 41 Az Emberfia elküldi angyalait, és összegyűjtenek országából minden botránkozást okozót és gonosztevőt, 42 és a tüzes kemencébe dobják őket: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás. 43 Akkor majd az igazak fénylenek Atyjuk országában, mint a nap. Akinek van füle, hallja!"

Mt 13,3-9. 36-43.

JÓ TALAJ

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön. (Zsid 12,15)

A házam előtti kis előkert gyomtalanítása néha nehéz és fárasztó feladat. Az egyik este azonban a talajt száraznak és porhanyósnak találtam, így a gyomok kihúzgálása egészen gyorsan ment. Hamarosan meg is tisztítottam az egész területet. A talaj állapota a munkavégzés minőségét teljesen megváltoztatta. Ha a talaj puha, a gyomnövények könnyen kihúzhatók és összegyűjthetők.
Néha a szívünkben is találunk gyomnövényhez hasonló dolgokat. Valaki mond egy sértő szót, és azt mondjuk, soha nem fogjuk elfelejteni a bántást. Vagy valaki, akiben annyira megbíztunk, hazudik nekünk, és úgy döntünk, hogy senkinek sem szavazunk többé bizalmat.
Mégis, ha naponta időt szánunk arra, hogy olvassuk a Bibliát és imádkozzunk, szívünk olyan lágy és fogékony lesz, mint a talaj a kertben. Ha problémák adódnak életünkben, felismerjük őket, és ha a keserűség próbál gyökeret ereszteni szívünkben, képesek leszünk óvatosan, de határozottan eltávolítani azt.

Imádság: : Urunk, kérünk, segíts, hogy szívünk mindig legyen kész az előítéletek nélküli önzetlen szolgálatra, úgy, ahogy te tanítottál minket. Ámen.

A tiszta szív olyan, mint a jó termőtalajú kert.
Mary Ellen Main (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK CSALÓDÁS MIATT SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek