2007. május 14. hétfő

Jézus tanácsa: 7 "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. 8 Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. 9 Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, 10 vagy ha halat kér, kígyót ad neki? 11 Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

Mt 7,7-11.

KINCS A KÖVEKBEN

Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle? (Mt 7,11)

Néha úgy tűnt, hogy imádságaimra válaszul kenyér helyett követ kaptam. Ez pedig ellentétes azzal, amit Jézus a fent idézett Hegyi Beszédben mondott.
Első reakcióként ilyenkor panaszkodtam, és azt gondoltam, hogy Isten túl kemény hozzám. Azután ráébredtem, hogy ha Isten jó, - márpedig jó - akkor a meg nem hallgatott imádság, az igazságtalannak tűnő bírálat, vagy a be nem teljesített álmok köveiben valami csodálatos és értékes kincs lehet elrejtve.
Még világosabb lett ez számomra, amikor egy múzeumban jártam. Az egyik szekrényben ásványokat mutattak, melyek kívülről teljesen átlagosnak látszottak, de belső üregeikben káprázatos kristályok sorakoztak. Mindegyiket elmetszették, feltárva ezzel gyönyörű szerkezetüket, elrejtett kincseiket.
Ma már arra kérem Istent, adjon látó szemeket, amikor azt vélem, hogy kődarabot kaptam válaszul. Szeretném megtalálni a belsejébe elrejtett csodát. Ez türelmet és bizalmat igényel, annak elfogadását, hogy Isten jó, bármit is hoz az élet. Isten még a nehéz megtapasztalások között is valami csodálatosat és értékeset mutat nekünk.

Imádság: : Édesatyánk, segíts felismernünk, mennyi jót készítettél számunkra. Ámen.

Hit által nehézségeinkben is rejtett kincsekre lelhetünk.
Raymond N. Hawkins (Tasmánia, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek