2007. május 19. szombat

15 Mert így szól az én Uram, az ÚR, Izráel Szentje: A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek! De ti nem akarjátok,
16 inkább ezt mondjátok: Nem úgy lesz az, hanem lóháton vágtatunk! Hát majd vágtatnotok kell! Gyorsan akartok hajtani? Hát majd gyorsak lesznek üldözőitek!
17 Egy ember fenyegetésére ezrével elfuttok, öt ember fenyegetésére úgy elfuttok, hogy nem marad más belőletek, csak egy jelzőpózna a hegytetőn és egy zászlórúd a halmon.
18 De még vár az ÚR, hogy megkegyelmezhessen, még hallgat, hogy irgalmazhasson. Mert bár ítélő Isten az ÚR, boldogok mindazok, akik benne reménykednek.
19 Ne sírj többé, Sion népe, amely Jeruzsálemben laksz! Bizonyosan megkegyelmez az ÚR, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meghallja, válaszol neked. 20 És bár szűkösen adott kenyeret, és kimérte a vizet az Úr, nem állítják többé félre tanítódat, hanem saját szemeddel láthatod tanítódat. 21 Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!

Ézs 30,15-21.

ERRE!

Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le! (Ézs 30,21)

Skóciában néhány napig a "gale-force" szél tombolt. A kidőlt fák eltorlaszolták az utakat és vasúti pályákat. Mindenütt törmelékek hevertek: ágak, gallyak, bokrok, cserepek, felső vezetékek, kábelek. Kutyámmal, Dustyval elmentünk egy közeli erdőbe, ahol gyakran sétálunk. Fák, törmelékek borították be az erdő alját, annyira, hogy ösvényünk sötét volt. Amikor Dusty a csalogató szagokat követte, amik a sötét erdő mélyére vezették, folyton szólongatnom kellett: "Erre gyere!".
Nincs olyan ember, akinek életében ne lennének viharok. Néha a jól ismert ösvényt tragédia, betegség, stresszes körülmények, rossz döntések sötétítik el. Dustyhoz hasonlóan velünk is előfordul, hogy letérünk az ösvényről, és rossz irányba megyünk. Ézs 30,15-ben Isten ezt tanácsolja: "A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek!" Ha imádkozva, Bibliát olvasva keressük, várjuk Istent, hallani fogjuk, hogy útbaigazít, valahogyan tudtunkra adja: "Ez az az út, erre menj!" Krisztus megígérte, hogy soha nem hagy el minket, és hű marad ígéretéhez.

Imádság: : Istenünk, segíts, figyelni hangodra. Járj velünk mindig és mutasd az utat! Jézus nevében. Ámen.

Viharos időkben légy csendben, figyelj Isten hangjára, és kövesd a helyes ösvényt!
Michele Morrison (Aberdeenshire, Skócia)

IMÁDKOZZUNK A VIHAROK TÚLÉLŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek