2007. május 20. vasárnap

7 Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; 8 aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. 9 Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. 10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. 11 Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.

1Jn 4,7-11.

MINDEZEK ELLENÉRE

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! (Jn 13,34)

Jézus arra hívott minket, követőit, hogy feltétel nélkül szeressünk. Szeretnünk kell az egymásnak okozott sebek ellenére. A szeretettel nem alkudozhatunk, azzal fenyegetve másokat, hogy megtagadjuk tőlük, amíg nem úgy tesznek, ahogy mi kívánjuk.
Vannak idők, amikor bántások érnek bennünket. Más véleményen lehetünk, de a kapcsolatot nem kell megszakítani a másikkal. A feltétel nélküli szeretetben megtanulhatunk megbocsátani egymásnak. Ha eldöntjük, hogy szeretetünknek nem szabunk feltételeket, akkor ez már az első lépés a gyógyulás folyamatában, s megbocsáthatunk annak, aki megsértett.
Feltétel nélkül szeretni nem egyszerű, de ezt a példát adta elénk Krisztus. Hálás vagyok Istennek, hogy hiányosságaim és engedetlenségeim ellenére sem szűnik meg szeretni engem.
Ahogy lelkileg érettebbek leszünk, a családunk szeretetén túl megtanulhatjuk szeretni szomszédainkat, sőt ellenségeinket is. Ahogy Jézus tanítványainak az utolsó éjszakán mondta: "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket." (Jn 15,12)

Imádság: : Urunk, munkáld szívünkben, hogy szerethessünk másokat úgy, ahogy te előbb szerettél minket. Ámen.

A szeretetre való készség a megbocsátáshoz vezet.
William Peoples (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYMÁSTÓL ELTÁVOLODOTT CSALÁD-TAGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek